2022 31. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2022 16:41
"Bir kadının iffetliliği ne kadar peşine düşülüp düşülmediğiyle orantılıdır. Namuslu kadın, ancak peşini bırakmayan aşıkların vaatleri, hediyeleri gözyaşları ve ısrarları karşısında yumuşamadığı ölçüsünde namusludur. Çünkü hiç kimse onu kötü yola davet etmiyorsa, bir kadının namuslu davranmasında takdir edilecek ne vardır ki? (S.373) Birkac ay evvel TV kanallarının birinde, Don Quijote ile ilgili buldugu her şeyi biriktiren bir koleksiyonere dair bir program izlemiştim. Okuduğumuz kitaplardan sevdiklerimiz bizim de çok oluyor ama bunu koleksiyon derecesinde tutkuya dönüştürmek biraz ilginç gelmişti doğrusu. Ta ki kitabı okuyana kadar ;) Don Quijote ve Sanca Panza'nın maceraları çocukluğumuzdan beri az çok kulağımıza çalınmış olsa da kitabı okumuş olmak bambaşka bir deneyim oldu. Şöyle iyi, böyle güzel diye yorumlarda bulunmayacagim. Sadece birkaç tavsiyem olabilir. Kitabın - Alfa baskısı ne kadar ciltli, tek kitap, illüstrasyonlu olup, dikkat çekse de- YKY Kazım Taşkent baskısı hem daha akıcı hem de hata orani neredeyse sıfır. Üstelik şahane bir önsözü var. Alfa baskısında fazlasıyla redaksiyon hatası, çeviri kusurları olduğunu düşünüyorum. Hatta okumaktan soğutacak kadar rahatsiz edici buldum. Arif Dino'nun Yaşar Kemal'e yüzden fazla kitap hediyesinin içinde 3 tane Don Kişot olması ve Ona, ölene kadar hep okusun diye böyle yaptığını söylemesi, sanırım sizler için de birşeyler ifade ediyordur. Defalarca okunmasi gereken şahane bir kitaptı. Keyifli okumalar dilerim. Dipnot; Programda bahsi gecen kisi @arifkunar isminde bir koleksiyoner ve internette tüm koleksiyon parçalarının fotoğraflarının oldugu cok guzel bir internet sayfası var. Bakmanızı tavsiye ederim. donkisotcollection.com
Don QuijoteMiguel de Cervantes · Alfa Yayınları · 202627,5bin okunma