2022 17. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2022 13:01
Harika bir kitap. Tüm zamanların favorisi olarak nitelendirilebilir. Bir kitabın, hem güçlü temalara sahip olması, hem düşündürücü bir tarihi hikâyeyi barındırması, hem de akıllı, saf, hesapçı, sevimli, kaba, bencil ve kafası karışık insanların hayatlarında yer alarak hızlı tempolu, son derece okunabilir olması nadirdir. "Kolayca okunabilir" ve "başyapıt" terimleri sıklıkla birbirini dışladığı için şaşırtıcıdır - ama burada durum böyle değil. Onu için elimden bırakamadım. İçinde çok şey var ve okuması zor değil. Sadece olduğu gibi anlatıyor ve çok iyi yapıyor. Akıllı bir klasik ile heyecan verici bir biçimde sayfaları çevirmek istiyorsanız okumalısınız. John Steinbeck'in yazılarına, fikirlerine, bireysel özgürlük ve sosyal adalet çığlığına saygı duymamı sağladı. Kötülüklerle dolu bir dünyada iyiliğe acımam gerektiğini ve aile hayatının açıklanamaz zorluklarını açıklamak için hikâye anlatıcılığının önemini en iyi şekilde özetliyor. İlk defa kurgusal bir karakterden bu kadar korktuğumu hissettim! “Cathy/Kate” "Bütün büyük ve değerli şeyler yalnızdır."
Cennetin DoğusuJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 201711,5bin okunma