John Steinbeck
Nobel Ödüllü yazar John Steinbeck derinlikli olay örgüsü ve her biri tanıdık özellikler barındıran büyüleyici karakterleriyle Cennetin Doğusu’nda, insanlık tarihinin Âdem’den bu yana en eski ve vazgeçilmez anlatısına, yani iyilik ve kötülüğün bitmek bilmez çekişmesine ve aralarındaki karmaşık ilişkiye modern bir yorum getiriyor. Geçtiğimiz yüzyıl başında Amerika’da ayakta kalma mücadelesi veren iki ailenin yollarını cennetvari topraklarda, Salinas Vadisi’nde kesiştiren Steinbeck, kötülüğün bir yazgı mı yoksa iyiliğe ulaşmak için özgür iradeye başvurularak aşılması gereken bir basamak mı olduğunu kutsal kitapların mitolojilerine göndermeler ve zengin metaforlarla, kuşaklara yayarak irdeliyor. Habil ile Kabil, çiftçi ve çoban, çılgınlık ve bilgelik, erdemlilik ve ahlaksızlık, kardeşlik ve haset, insan ve insan, “Bugüne kadar yazdıklarım, bu kitap için bir hazırlık niteliğindeydi” diyen Steinbeck’in görkemli anlatısında çarpışıyor.
Tahmini Okuma Süresi: 18 sa. 35 dk.Sayfa Sayısı: 656Basım Tarihi: Ağustos 2017İlk Yayın Tarihi: 1952Yayınevi: Sel YayıncılıkOrijinal Adı: East Of Eden
ISBN: 9789755708836Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Puan vermedi
“Yolunuz Salinas Vadisi'ne düşsün diyorum”
"Steinbeck insanın içini gören, neler yapabileceğini, hangi sınıra kadar gidebileceğini öyle ustaca işlemiş ki karakterlerle bir bağ kuruyorsunuz. Kitabı okumayı bıraktığımda, düşüncelerim hep Salinas Vadisi'nde oradaki insanlardaydı. Steinbeck bu kitabı için "Bugüne kadar yazdıklarım bu kitap için bir hazırlık niteliğindeydi" diyorsa alıp okumak düşer herkese. Bende yolunuz Salinas Vadisi'ne düşsün diyorum!
Cennetin DoğusuJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 20177,4bin okunma
671 syf.
10/10 puan verdi
Tüm zamanların en iyi romanlarından ve ölmeden önce okunması gereken kitaplardan olarak lanse edilen; Eylül 1952"de yayınlanan ve Nobel Ödülü sahibi John Steinbeck'in romanı olan
Cennetin Doğusu
kesinlikle favoriler arasına girecek bir kitap. Roman; Karakterler yönünden çok çok zengin. Karakterler o kadar canlı ki yoksulluk, kıskançlık, kayırmacılık, rekabet, savaş, servet, cinayet, aşk ve yalanlar arasında onlarla beraber büyüyor, onlarla birlikte hareket ediyor, onlarla beraber yaşıyorsunuz drama dönüşen hayatlarını ve epik türdeki hikayeyi. Büyüleyici hikayeyi okurken sevgi, çatışma ve bolca nefret duygularına maruz kalacaksınız. Ayrıca zaman zaman dini motiflerle de süslenen hikayede, dogmatik bir zaman diliminde yaşayan karakterlerin kendi başlarına kararlar almaları "Bireysel özgürlük" temasını da ön plana çıkarıyor. Zekice yazılmış, kolay okunabilir, eğlenceli ve sürükleyici bir kitap. Bir de anekdot bilgi verelim: Kitapta çok seveceğiniz karakterlerden olan bay mucit (ismi bu değil elbet) John Steinbeck'in büyük babası... Ve kitap size harika bir mesajla bitiyor: Timshel, "Sen yapabilirsin". İyi okumalar.
Cennetin DoğusuJohn Steinbeck · Remzi Kitabevi · 20117,4bin okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.