···Okunma: 19 Mayıs 2022 23:44 İki Şehrin Hikayesi'nde 300 sayfadayım ve görüşlerimi paylaşmak istiyorum şu ana kadar okuduklarım hakkında. Kitap kesinlikle usta bir kalemden çıkmış. Bunu en baştan anlıyoruz zaten ki başlangıç olarak gelmiş geçmiş en iyi başlangıçlar arasında yer alıyor İki Şehrin Hikayesi'nin başlangıcı. Kalem güzel anlatım güzel kurgu güzel. Kurgu ayrı bir güzel hatta. Ama şöyle bir şikayetim olacak. Yazar kitabı çok şişiriyor. Şişiriyor şişiriyor ve olayları birbirine bağlayamıyorum. Nerede nasıl bir şekilde bunlar karşımıza çıkacak diyorum ama bazı zamanlar Charles Darnay'in mahkeme süreci ve amcasının hikayesini anlattığı yerler çok boşta kalıyor. Anlattım bitti diyor yazar ve tekrar dönüp o olaylardan bahsetmiyor. Ayrıca eklemek istediğim şeylerden biri Darnay ve Luice Mannette'nin evliliği vs. pek tabi kitaba derinlik katan olaylardan ama sıradan geliyor. Sıradan hani hiçbir anlam çıkartılmayacak şeyler anlatıyor kitabın bazı kısımları. Ki bu da büyük bir kısım. Defarge karakteri ve ah... Madam Defarge ve örgüleri. Bakalım onların olayı nasıl devam edecek. İki Şehrin Hikayesi kitap sonlarında çok iyi bağlayacağını düşünüyorum 200 sayfası kaldı zaten bakalım nasıl olacak.
İki Şehrin Hikayesi hakkında bir şeyler yazmaktan gerçekten korkuyorum. 18. yüzyıl Fransa ve İngiltere'sini anlatan politik ve siyasi olayları barındıran bir kitap. Kitapta şöyle bir sorun var bir türlü içine giremedim. Bir türlü Bu iki şehir neymiş bakalım demedim. Hep böyle uzaktan izledim olayları. Dickens'ın kurgusu gerçekten iyi ama hikaye aralarında gerçekten hep boşluklar var. Genel olarak olumsuz düşüncelerim yok kitap hakkında ama aşırı aşırı sevdiğim de söylenemez. Bir de son zamanlarda hep gerçekçi romanlar okumaktan biraz sıkıldım ve İki Şehrin Hikayesi'de bu döneme denk geldi. Ana karakterin tam olarak kim olduğunu çözemedim ve en önemlisi tam olarak hangi konuya odaklandığını da çözemedim. Yüksek ihtimal buna cevap olarak Fransız İhtilali döneminin başlangıç yıllarını anlatıyor denilebilir. 500 sayfalık bir roman için az olaylı bir romandı. Asıl olay çok rahat bir paragrafta özetlenebilir. Kararsız olduğum bir kitap. Derin incelemesini yapmaktan kaçındığım bir kitap. 8/10