2019 133. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2019 03:12
"Onu seviyorum çünkü o benim, benden öte bir parçam. İkimizin nasıl bir ruhu var bilmiyorum ama, onunkiyle benimki birbirinin aynı." "Kötü bir yürek, en güzel yüzü bile çirkinden de beter eder." ●●●●●●● Öncelikle böyle harika bir kitabı yazan yazarın bu eserden başka eser yazamaması beni oldukça üzdü. Yaşasaydı kim bilir nasıl eserler ortaya çıkarırdı diye düşünmeden edemiyorum. Emily Bronte kitabı o kadar akıcı ve olay örgüsünü o kadar güzel yansıtmış ki insanın elinden bırakası gelmiyor. Kitapta en önemli etkenler duygular bence. Kitap nefret, aşk, acıma, intikam, hayranlık, gibi duyguları anlatıyor ancak Emily Bronte bu duyguları o kadar yoğun bir kalemle anlatıyor ki her bir duyguyu hissediyorsunuz. Kitapta hissedilen hiçbir duygu sönük değil aksine yanan bir ateş gibi insanı sarıp sarmalıyor ve kitaba kendini bağlıyor. Kitabımız, Earnshawlar ailesine katılan kimsesiz çocuk Heathcliff ile başlıyor. Ve kitabın içindekilerin kaderini değiştirecek şey yaşanıyor. Heathcliff ve evin kızı Catherine birbirine aşık oluyor. Ancak Catherine kendine daha uygun(Saygınlık, maddiyat vs.) bir eş adayı buluyor ve böylece Heathcliff, intikam uğruna adım adım kötülüğe ilerliyor. Bir insan aşk için neler yapabilir? Kendini ne kadar değiştirebilir? Ne kadar iyi ya da kötü olabilir? Tüm bu yapılanlar gerçek bir aşkın uğruna mı olur peki? Aşk tüm bunları yapmayı değer mi? Okurken sürekli sorguluyor insan. En önemlisi gerçek bir kötü var karşınızda. Son nefesini verirken bile pişmanlığı hissetmeyen, yaptığı her şeyi aşk için yaptığını söyleyen birisi. Tüm o mahvolan hayatlara inat gülen birisi Heathcliff. Oturup üzerine konuşulmalı bu karakter. Bu kitaba aşk romanı demek oldukça eksik kalır. Tüm duygular o kadar yoğun yaşanıyor ki aşk, gölge kalıyor yanında. Tavsiye ederim. Yorumlara soru sordum bakmayı unutmayın.
Deneme, İnceleme, Edebiyat
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Antik Kitap · 201457,8bin okunma
Ayzıt
OKUYUCULARA SORUM : Heathcliff karakterini kötü yapan sevgisizlikle büyümesi ve aşkı diyenler var. Siz buna katılıyor musunuz? Bana kalırsan Heathcliff gerçek bir kötüydü. Yaşadıkları sadece bu bastırdığı kötülüğü ortaya çıkarmış gibi geliyor bana. Siz ne düşünüyorsunuz? Uğultulu TepelerUğultulu Tepeler