2022 10. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2022 10:35
Merhaba Bugün genelde okuduğum tarzların ötesinde Fantastik bir kurgu incelemesi ile sizlerleyim. Bu incelemeyi yüzümün akıyla yapabilir miyim? İnanın bilmiyorum. Bülent Ekşi bey sevgili yazarımın kitabını okurken ,ya okuyamazsam diye korkuyla başlamış olsam da fantastik kurguya karşı bütün önyargılarımı yıktı diyebilirim. Şimdi gelelim Shaula kitabının incelemesine hadi Bismillah Önemli Not: İncelemem spoiler içermektedir. Okuyup merak edin diye yaptım :)) Yard denilen bir şehirde başlıyor hikayemiz Layd oğlu ve Jonas'ın Gerel hanesi olarak Yard'a gelmesiyle başlayan kitabımız da Layd hanesini başarılı bir şekilde büyüten hanebaşı olarak diğer hane sahipleri tarafından takdir edilen biridir. Alakdan yani Layd'ın oğlu konuşmayan bir çocuk etraftaki insanlar tarafından yadırgansa da aslında dünyayı kurtaracak ölümsüz, şimdi nasıl ya dediğinizi duyar gibiyim. İnanın kitabı okurken bende çocuğun yaptıklarına şaşırarak okudum. Elfin Boran beyin kızı olarak kitapta kendisi ile tanıştım. Fakat öyle olmadığını öğrenince küçük çaplı bir şok yaşamış da olabilirim. Marleen bir ülkenin kraliçesi acı bir hayat hikayesi var . Takdir ettiğim bir karakter ve bizim Jonas'la yolları kesişince bir aşk kıvılcımları da çakmadı değil. Rubin vali beyimiz dikkat edilmesi gereken bir karakter olarak yazılsa da kitabın sonunda iyi işler çıkardı. Jonas ah sevgili Jonas hedefine genç yaşta ulaşan imkansız aşkına verdiği söz yüzünden hain damgası yiyen ama harika bir adam. Gözlerinizi kapatın ve bir kaç dakika düşünün dünyanın sonunun geldiğinin ve seçili kişilerin gemilerle başka bir gezegene gittiğini . Kurtarılan insanların yeni bir hayat kurduğu yeni bir dünya .Bu dünya da iki şey yasak bir din iki teknoloji nasıl olurdu diyorsunuz değil mi? Bende düşündüm kitabı okurken defalarca ve mantıklı olduğuna karar verdim. İnsanoğlu olarak kandırılmaya müsait olunca içimizde bizi yenebilecek en kolay durum olan din üzerinden kendini peygamber gören ve etrafına müritlerini toplayıp tekrar dünyaya hükmetmeye çalışan Andhakar ve sadık uşağı Salvi ortalığı karıştırmaya başlayınca bizim de karakterlerimiz dünyayı kurtarmak adına savaşmaya başlıyorlar. Aklın dostluğun sadakatin güvenin iç içe olduğu bu kitapta ben büyük keyfi alarak her satırı okudum. Kitabın incelemesini burada bitirirken bu harika kitapta bana eşlik eden sabırla okumamı bekleyen sevgili yazarıma tekrar çok teşekkür ediyorum. Bülent Ekşi bey en kısa sürede devamını yazmanızı ve okumayı beklediğimi bilmenizi isterim. Sizin kadar iyi bir inceleme yazamamış olsam da kitap MUHTEŞEMDİ...
Shaula - Akrebin YükselişiBülent Ekşi · Post Kitap Yayınları · 202021 okunma
Nuray Hanım aklınıza, kalbinize sağlık, harika bir inceleme olmuş. Ben, sizin gibi anlatamazdım. Yine de başa spoiler içerir yazmakta fayda var sanki :) Shaula Dünyasını sevmeniz beni çok mutlu etti. Hiç tanımadığınız bir insana bu süreçte verdiğiniz destek kalbinizin ne kadar büyük olduğunun kanıtı. Shaula'yı okuma maceranızı, yaptığınız alıntılar, alıntılara koyduğunuz başlıklar ve yorumlarınızla takip etmek harika bir deneyimdi. Kitap bitmesin istedim. Her yazar sizin gibi bir ortağı ve okuyucusu olsun ister. İncelemenizi okurken macera sona erdiği için üzüldüm ama sadece siz okuyacak bile olsanız ikinci kitabı yazma iştahımı arttırdınız. Hayallerimi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
carpediem
Bülent bey kitabı bitirdiğimden beri kaç kere incelemeyi yazıp sildim inanamazsınız 🙈 siz beğendiyseniz tamamdır benim için de😊 veeee kitabı bitirdiğime göre ne zaman canlı yayın yapıyoruz sözümü de alayım ona göre yayın afişlerini yaptırayım hemen 🤭 ve ikinci kitabı kaç kişi okur bilmiyorum ama güzel bir yazıyı okumaktan zevk alan ben merakla sizin yazıp bitirmenizi bekliyor olacağım dediğim gibi yayınevi olayında da yanınızda olurum her daim
Güzel inceleme kitabı merak etmemi sağladı 😏😏
carpediem
Fantastik kurgu sevmiyorsan seveceksin, eğer fantastik kurgu seviyorsan bayılacaksın bunu net ifade edebilirim