Puan vermedi·320 syf.····Okunma: 19 Mayıs 2022 07:03 Kitap bana kültür konusunda birçok farkındalık kazandırdı. Kültürleri çok genel bir çerçeveden bakarak yargılamak çoğumuzun hatası. Benim de öyleydi. Hata diyorum çünkü olumsuz ve anlayış içermeyen bir yargılama oluyor bu genellikle. "Şuralılar şöyle insanlar, orada yaşayanlar şöyle olurlar..." Tarzında kalıplara sıkıştırdığımız hayatları tanımadan kolaylıkla eleştirebiliyoruz. Peki doğru mu yapıyoruz? Ya da ne yapmalıyız? Yanlış bulduğumuzu, bize doğru gelmeyeni eleştirmeyelim mi? Eleştirelim tabii ki. Ama öncelikle kendimizi eleştirelim, önce kendimizi anlayalım. Sonuçta biz de belirli bir kültür içinde büyüdük. Yetiştiğimiz kültürü eleştirirken o kültür içinde büyüdüğümüzü ve aslında bizim de o kültürün bir parçası olduğumuzu unutmayalım. Sonuçta geniş çerçevede yaşadığınız ülke de bizim için ortak bir kültür alanı.
Bazı soruların cevabını veremeyiz. Hayatımızdaki her şeyi kontrol edip her ana tam olarak hakim olamayız. Doğan hoca diyor ki bazı şeyleri sadece anlamak gerekir. Bu da olmazsa anlaya çalışmak gerekir. Yani savaşçı olmak gerekir.