#okudumbitti
Merhabalar ️
Bugün sizlere Ayşen Sıla 'ın moderatörlüğünde okuduğumuz @yayinevi.bu 'dan çıkan #zemheri adlı bir kitap ile geldim
Doktor Faik, Yağmur ve Bulut... Olay üç kahramanımız ve köylüler arasında geçmektedir. Kitapta mekan olarak Kilimciler Köyü seçilmiştir. Bu köyde yaşayan insanlar kendi köylerinden sürgün edilmiştir. Nehir kenarında yaşamayı tercih eden köylüler geçmişteki sırları ile beraber hayatlarını devam ettirmişler. Yalnız seçtikleri nehir yolu şaibelidir. Bu yolda arabayla geçenler bir şekilde nehre uçmuşlar. Doktor Faik, Yağmur ve Bulut'u da bu yol bir araya getirir. Çünkü aileleri ile birlikte geçtikleri yolda kaza sonucu hayatta kalan üç kahramanlardır. Doktor Faik Yağmur'u bulup köye getirdiğinde köyde yağmur hiç dinmez. Köylüler Yağmur'un lanetli olduğunu düşünür ve köyde istemezler. Bir süre sonra köydeki çocuklar kaybolmaya başlar. Köylülerin sakladığı sır nedir? Çocuklar neden kaybolmaya başlamış? Nehir yolu neden şaibelidir? Bu soruların cevabı kitabın sonunda saklı
Kitabımız 104 sayfadan oluşan fantastik türünde yazılmış bir çocuk kitabıdır Kitabın kurgusunu çok beğendiğim Sade bir dil, akıcı bir üslûp kullanılan kitapta kurgunun merak uyandırıcı olması kitabın kolay okunmasını sağlamış Özellikle yazıların büyük puntolar şeklinde tercih edilmesini beğendim Çocuklar açısından güzel mesajlar içeren güzel bir kitap okudum diyebilirim 10-12 yaşındaki çocuklarımız için harika bir kitap önerisidir Kitaplı günler dilerim
#kitap #kitaponerisi #kitapyorumu #pamuksekerkitap