Gençlik Serüveni serisinin dördüncü kitabı fakat bütün kitaplar birbirinden ayrı olduğu için belirli bir sırayla okunmasına gerek yok. Öncelikle kitabı okumanızı önerir miyim? Öneririm diyemem ama okursanız eğer zaman kaybı olacağını düşünmüyorum. Aldığıma ve okuduğuma pişman değilim hatta mutluyum. Kitabın bazı kısımları vardı deli akıcı bazı kısımlar vardı geçmek istediğiniz. Ama geçmek istediğiniz kısımlar karakterin depresifliğinden kaynaklı yani yazar karakterin bana genel ruh halini, düşünce yapısını fazlasıyla aktardı. Hassas olan kısımlar vardı ana karakterin geçmişi hakkında, içimin burkulduğu -ki özellikle sonda- çok kısım oldu. Son sayfaya baktığım için büyük bir spoiler yemiştim fakat ona rağmen ağladım. Çoğu kişiye duygusal gelmeyeceğini biliyorum ama ben karakterlerin depresifliğinde, isteklerinde kendimi bulabildim ve bağ bile kurdum. Bu seri hakkında insanlarda gördüğüm de kurdukları bağlar ile kitabın içinde kendilerini buluyorlar. Sıkıntılarını, mücadelelerini. Bu yüzden diğer kitapları da okumayı düşünüyorum. Konusu ise başta elbette bir Türk dizisini anımsattı ama içinde romantizm minicik vardı yani bir Türk dizisi konusu olsa da bir Türk dizisi senaryosu yoktu. Kısaca adından da belli olduğu gibi, genç kurgu seviyorsanız alabilirsiniz. Sevgiyle kalın <3