Yüreğinizi hiç başka yerde aradınız mı? Kendisi sizde olsa da başkasında attığını duyumsadınız mı? Ondan gelen yürek atışlarının sesinin sizin yüreğinizin sesi olabileceğini... Peki ya yüreğinizden sevdiniz mi? Severken kendinizi yitirip boyut değiştirdiğiniz oldu mu? O boyutlarda acı çekip, korku duyup yolunuzu ararken eş sürede mutlu da oldunuz mu içinde bulunduğunuz durumdan? Tanımlamaları yitirdiniz mi sevdiğiniz için tutuşup yanarken? Boşluk oldunuz mu siz hiç? Onsuz hiç var olmamışsınız gibi duyumsadınız mı kendi varlığınızı? İşte Serendip'te tüm bunların yaşanmışı var.
Sıkı durun, yüreğinizin kemerini takın çünkü sevmenin felsefesiyle tanışmak üzeresiniz. Yerinden çıkabilir, ardına düşmek durumunda kalabilir, belki de uzun süre yerine sığmayabilir. Serendip öyle bir sevgiyi anlatıyor ki hem anlatılmaz hem yaşanılmaz geliyor size. Ama değerli Ayâsya bunu başarmış, sözcüklerle bir Sevgi Büyük Patlaması (Love Big Bang) yaparak yepyeni bir evren oluşturmuş. Okurken o evrenin içinize aktığına kuşkunuz olmasın.
Sözcüklerin büyülü uyumunu okurken sevdiğiniz kişinin hem var olmanıza hem de yok olmanıza neden olduğunu anlıyorsunuz. Sevgiye, sevmeye değgin ne varsa bildiğiniz hepsi Serendip'te birer Anka Kuşu olacak. Bundan sonra da öyle çırpınacak yüreğiniz. İçsel yolculuktan duygudaşlığa, tinsellikten tenselliğe değinmediği, kanatıp iyileştirmediği yer kalmayacak. Öte yandan bir veryansın, başkaldırı da var. Okuyunca tek bir duygu yetgin olacak: Yüreğin gücü hem artı hem eksi yönde de sınırsızdır.
Kalemini çok çok sevdiğim değerli yazar Ayâsya Hoca'mın bu özgün yapıtı yalnızca bir kez değil, birçok kez okumaya değer nitelikte. Sevmeden önce, severken, sevdikten sonra... Kült bir yapıt olduğunu daha okurken anlıyor, kendinizi şanslı sayıyorsunuz. Biçemi çok akıcı, dili yalın, alt satırları var, içerisindeki özgün düşünceler daha önce belki de hiç söylenmemiş. Yoğun anlatımı yüreğinizin kıyısına vurduğunda göğsünüzde atanın bir mucize olduğunu anlayacaksınız. Uzun süredir ben de böylesine içsel bir yolculuk yapmamıştım. Yeniden yola çıkacağım da kesin. Mutlaka öneriyorum.
Betikle esen kalın.