2022 29. kitabı
Aşkın Nur Karataş sevdiğim bir yazar yetişkin kurgu türünde. Ne yazsa okurum. Asistan 1 kitabında Tutku Öztürk ve Yıldırım Bozkurt bebeğim ile tanışıyoruz. Tutku geçmişinden yaralı, acıya ihtiyaç duyan, ve kendine acı vermeye istekli biri. Ailesi yüzünden Almanya'dan Türkiye'ye geldiğinde direk babasının yanına gider. Yıllar önce terk eden babasına. İlk tanışmaları hoş olmasada yanında kalmaya başlar. İş bulacak ve kendi evine çıkacaktır. Ve karşı komşusu Koray ile de arkadaş olmuşlardır. İş görüşmesine gittiği Bozkurt holdingte ilk görüşte hayran olduğu Yıldırım Bozkurt ile zamanla aralarında gelişen tutku ile acı efendilik bağı, Yıldırım 'ın Tutku üzerinde kurmak istediği hakimiyet, kontrol ve bunun için yaptıkları. Heyecanla okudum kitabı, her bir sayfasını. Daha çok öğrenmek istedim bazı şeyleri. Daha derine inmek. İlk kitap daha çok tanışmak ve görmek gibiydi. Derin duygulardan çok ihtiyaçlarıydı. Yinede Yıldırım'ın konu Tutku olunca bazen kontrollü yanının yoldan çıkması hoşuma gitti. Ve amaçları.. Ahh Yıldırım Bozkurt gerçekten çok cezbedici biri. Güçlü, kontrollü, istediğini elde eden biri ve aynı zamanda acımasız, kuralcı da. Ve intikamcı da. Ve Tutku üzerinde kurduğu o kontrollü hüküm.. Tutku güçlüydü sadece bunun farkında değildi, içinde yaşadığı o duygular, acılar. Güçsüz olduğuna emindi. Yıldırım sayesinde bazı şeyleri keşfetti. Yıldırım'ın zorlama oyunları diyebiliriz tabi. Amacı ve amaç uğrunda yaptıkları. Yıldırım beyciğimiz ne kadar hoşuma gitsede sinirimi bozan yanları da yok değildi. Yetişkin bir kurgu olduğu için belli bir yaşın üstü ve domine edici unsurlarda bulunduğu için bu tür sevenlerin okuması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca bu bir romantizm kitabı değil, tutkunun ve acının hikayesi, bunu bilerek okumanızı tavsiye ederim. İkinci kitapta öğrenmek istediğimiz çokça şeyi öğreneceğimize eminim ve sabırsızlıkla bekliyorum.
Aşk
Asistan 1Aşkın Nur Karataş · Lapis Kitap · 2022408 okunma