·128 syf.····Okunma: 25 Mayıs 2022 22:19 Kitap ayrı konulara sahip fakat aynı tema üzerinden giden iki kısa hikayeden oluşuyor.
İlki hapishanedeki birinin, kendisinin şeytanlaşmasının nedeni olarak gördüğü adama karşı yazdığı mektuplar
Diğeri ise bir avukatın herkesin katil olarak gördüğü birini aklamaya çalışması şeklinde
Öncelikle belirtmem gerekir ki yazarın edebiyatı ve türkçe çeviri gerçekten çok başarılıydı. Yazar olayları gerektiği kadar betimleme ve açıklama yazarak yaptığından kitap hem kafanınızda bir film şeridi gibi gidiyor hem de kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Onun dışında gizem faktörünü de yazar ne çok olayları açık bir biçimde yazarak ne de anlaşılmaz bir kapalılık yapmayarak tam olması gerektiği gibi yansıtmış.
Kitapta tek gereksiz gördüğüm yer mahjong oyununu anlattıkları bir kısımdı. Gereğinden fazla uzatıldığını düşünmüştüm fakat kitabın geri kalanı düşünüldüğünde bu beni çok da rahatsız etmedi. Puanı kırabileceğim bir nokta diyemem.
Ortak temalara gelince iki hikayede açık bir şekilde toplumdaki "yargı sistemini" eleştirirken diğer bir yandan ise "insanın şeytanlaşmasını" ele alıyor. İlk hikaye daha çok şeytanlaşmayı ele alırken ikinci hikaye ise daha çok yargı üzerineydi.
Açıkcası benden geçer not aldı. Beğendim ve bu tarz sevenlere öneririm.