·188 syf.····Okunma: 26 Mayıs 2022 11:26 Benim için hayal kırıklığı olan bir kitap.
Okumadan önce sık sık adını duymuştum ve konusuna da az çok bakmıştım. Birçok kişi çok akıcı ve güzel bulmuşken, birçok kişi de oldukça sıkıcı ve çocukça bulmuştu. Açıkçası ben sıkıcı bulan tarafım.
Keşke bu kitabı daha küçük yaşta okusaymışım. Okuma düzeyim belirli bir seviyede olduğu için hem kitabı hem de yazarı çok basit buldum. Aynı yazarın Veronica ölmek istiyor kitabını çok merak ediyordum fakat bu kitabı okuduktan sonra o kitabı okuma isteğim de kaçtı. Paulo coelho ' ya maalesef ısınamadım.
Ve kitabın sürekli aynı şeylerden bahsetmesi beni o kadar çoook sıktı ki anlatamam özellikle son 100 sayfayı çok sıkılarak okudum. Kurgu açısından güzel olsa da ben üslup ve sürükleyicilik açısından çok beğenmedim. Açıkçası okumaya yeni başlayanlar için güzel bir seçim olsa da okuma düzeyiniz belirli bir seviyedeyse bu kitap genç kurgu kitapları gibi gelebilir. Açıkçası bu kitabı genç kurgu kitapları ile kıyaslamam ne kadar doğru bilemiyorum ama ikisi arasındaki benzerlik bana çok bir şey katmaması ve konu, üslup ve mesaj olarak beni içine çekememesi olabilir.
Kitapta sürekli dini alıntıların olması da bir zaman sonra sıktı, kendimi kıssa okuyormuş gibi hissettim. Kitabı okuma nedenim popüler olmasıydı. Şimdi ona benzer bir kitap olan uçurtma avcısı'na başlıyorum. Benzer derken üslup ve popülerlik açısından bahsediyorum.
Yine de bu kitabı;evren, insan menkibesi ve mucize gibi olaylara inananlara tavsiye ederim ama üslup'u beğenmedim. Çok kolay okunur bir kitap.