2021 55. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2021 17:02
Sindirmeye de, okuması da öyle zor geldi ki bana, bunu kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Neyi ne şekilde toparlayıp yorum yazacağımı bilemediğim bir kitap oldu. Çünkü kitap ENSESTi anlatıyor. Ensest nedir bilmeyen var mıdır bilemiyorum. Ensest, aile içi taciz, istismar kısaca. Hangi anne 'Kızım babasına cilve, işve yaptı, baştan çıkardı' diyebilir veya hangi anne (kocasından) kızının öz babasından hamile bırakılmasına göz yumabilir? Kızının doğum yapmasına yardım edebilir? Bunların hiç birini aklım almıyor. Bu kadar sağır, kör, bilinçsiz annelerin yanı sıra sırf kızına yapılan istismardan ötürü hukuk okuyan bir baba, birbirine kenetlenmiş ailelerde var. Bizler en yakınımız olarak bildiğimiz annemize, babamıza, kocamıza, abimize, kardeşimize güvenmeyip kime güveneceğiz? Bu pisliklerin hepsini Allah kahretsin ya. Çoğu yerde gözyaşlarıma hakim olamadım. 'İnsan herşeyi anlatamaz, zaten kelimeler de her şeyi anlatmaya yetmez...' 'Ölenler, öldürülenler ve ölü gibi yaşamak zorunda bırakılanlar...' 'Soruların doğru sorulmadığı yerde, yanıtların doğru olmasının bir değeri yoktur.'
Kardeşini DoğurmakBüşra Sanay · Doğan Kitap · 20188bin okunma