Fındık Kabuğu
2022 12. kitabı
Ian McEwan Yine harika bir Ian Mcewan kitabiydi,bu yazarın şimdiye kadar okuduğum üçüncü kitabı ve yine büyüledi beni.Rafimda cumartesi kitabı da sırasını bekliyor.Degisik kurgusu,akıcı diliyle bir solukta okuttu kendini.Modern bir Hamlet uyarlaması,annesine kızıyor, babasının intikamını almaya çalışırken annesine kiyamiyor,seviyor çok.Fakat nereye kadar dedirtiyor.oyle kurgusu etkileyici ki,fetüsün doğumuyla ana rahminden kopuşu,o sevdiği annesini gerçeklerin karşısında sevgisini biraktiriyor ve intikam aldırıyor.Annesi ve amcası gizli aşk yaşıyorlar diyemeyeceğim çünkü babası her şeyi biliyor, evlilik biterken cinayet planları yapılıyor ve gerçekleştiğinde sanki annesine zorla yaptırılmış gibi bir duyguya kapılan kadınin ruh çözülmesine de tanık oluyoruz.Babasinin tüm evliliği kurtarma çabalarına tanık olurken ,amcasiyla annesinin zalim planlarına da şahit olmak ve biz bunları bir fetüsün ağzından okuyoruz . Ölüm, doğum, doğarken kendisi de o daha ana rahmindeyken safiyeti kaybetmek,dogarken acı gerçekleri sirtlayarak dünyaya gelmek ve bir şekilde adaleti sağlamak amacıyla erkenden gelmek bu dünyaya.bu arada kitap o kadar güncel ki,Afrika'da ki ağır aksak demokrasi sinden,iklim sorunlarına, Amerika nin dünyanın ağır abisi olmasından,siyasi, ekonomik sıkıntılara,kadın,erkek iliskilerine yer vermiş, birçok konuyu salt gerçekliğiyle adeta doğmak için bak dünya böyle bir yer demiştir.Acinin,ihanetin,açlığın, mutsuzluğun,adaletsizliğin çok yakın olduğunu,gostermis görebilen bir fetuse.Cok çok başarılı bir eser.kesinlikle tavsiye ederim. #okudum#edebiyat #sadikhidayet #körbaykuş
Fındık KabuğuIan McEwan · Yapı Kredi Yayınları · 20171,492 okunma