2022 2. kitabı
Şimdik. Kitap bölümlere ayrılmış ve her bölümde ayrı bir hikaye anlatılıyor. Ama evet, kabul edelim. Bu bir din kitabı. Kitap aslında dinle düz orantılı olacak şekilde yazılmış. Ama bana sorarsanız, dinle ilgili bir kitap okumanız gerekirse, bu kitabı listenin başına koymayın. Çünkü eğer birine dinin varlığını anlatmak istiyorsanız gerçek dışı hikayeler veya ne bilim uydurma olduğu belli olan hikayeler kullanılmamalı. Bu kişiyi dinden soğutur. Eğer kendi hayatından örnekler vermiş olsaydı, kitabı okuma zevki bambaşka boyutlara taşınabilirdi. Hem böyle daha inandırıcı gelirdi bana. Ha öyle dediğime bakmayın. Kitap güzel ve okurken hiçbir fesatlık aklımdan geçmedi. Ayrıca sadece dinle âlakalı değil. Ama dinle ilgisi fazlasıyla olan hikayeler, diğer hikayelere göre çoğunlukta. Tolstoy zaten bir din adamı. Kitabı da bunu bilerek okuyacaksınız. Yani aslında din konusunu bile geçirmemek lazım. Sorun şu ki, ben kitaptaki hikayeleri de pek anlamlı bulmadım(birkaç tanesi dışında). Hatta gereksiz geldi birkaçı ve bazı hikayeleri da okumadan geçtim. Ama kitabı okuyun. Asla size faydası olmicak diyemem.
İçimizdeki ŞeytanLev Tolstoy · Kaknüs Yayınları · 20201,471 okunma