Öncelikle @bidunyakitapgrubu ailesine katılmaktan büyük bir sevinç duyduğumu belirtip @bidunyakitapgrubu ile bu hafta okuduğumuz kitabın incelemesine geçebilirim .
Bu kitabı elinize aldığınız anda objektif olabilmek için bütün homofobik düşünceleri bir kenara bırakmanız gerekmektedir. Yazıldığı dönemde dahi bir çok eleştiriye sebep olmuştur. Peki siz sonsuz gençlik ve güzellik için en fazla kendinizden ne verebilirdiniz ?
Bilmeden dahi olsa ruhunuzu ne karşılığında satardınız ?
Arkadaşlarınızla yapılan bir konuşmada ağzınızdan çıkan bir dileğin sonucu ruhunuzu şeytana pazarlayacak olmanın dayanılmaz acısına siz nasıl dayanırdınız?
Okurken bile kendi düşüncelerimle bile çoğu kez çeliştiğim Dorian Gray e kızsam mı üzülsem mi bilemedim . Ama bütün kitap boyunca aklımda tek bir şey vardı Lord Henry ile arkadaş olup onun akıl almaz sohbetlerine dahil olma isteği . Sadece karşısındakini değil okuyucuyu bile manipüle edebilecek kadar güçlü bir yönü vardı.
Okurken 11. Bölümde anlamsız bir şekilde kitaptan kopmama sebep olması ve geçen zamanda arada bir bağlantı kopukluğu olduğu gözümden kaçmadı maalesef ki.