2022 9. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2022 18:35
Herkese merhaba Alexandre Dumas (FILS) - Kamelyalı Kadın/Puanım: 5/5 Uzun zaman oldu yazmayalı. Özlemişim diyebilirim. Hemen her zamanki gibi yazarı konuşalım. Bu kitabı almak istediğimde inanın bilmiyordum, Alexandre Dumas’ın oğlu olduğunu. Gayrimeşru oğluymuş. Babasının adını alarak, en az babası kadar başarılı olmuştur. Bildiğiniz üzere Monte C. Kontu çok sevdiğim bir eser. Yazarı bir hayli övmüştüm. Babasının oğlu olduğunu kalemi ile hissettirdi diyebilirim. Başlı başına kalemi oldukça naif ve sade. Fransızların bu kadar kibar konuşmalarına bayılıyorum. Yazarın kitabı yaşanmışlık üzerine kurgulayıp yazması , ayrı bir anlam kazandırdı esere. İnsanların hayat mücadelesi, bazen tasvip etmediğimiz şekilde olabilir. Bu gibi hayat mücadelelerinin kendince tehlikeleri vardır. Hırsızın , dolandırıcının vicdandır. Haksız kazanç ile hayatlarını sürdürenler ise içindeki adalet duygusudur. Hayat kadınların ise aşktır. Aşık olmak onlar için çok tehlikelidir. Aşık oldukları zaman memnun edemez kimseyi. Marguerite, hayat kadını mesleğini yapar. Hatta onun için en güzel yosma derler. Öyle ki nice soylu ve zengin adamların büyük bir maddi kaybına sebep olmuştur. Girdiği her ortamda kıyafetiyle uyumlu bir kamelya taşır elinde. Kitabın adının nerden geldiğini anlamışsınızdır. Her ne kadar aşk onun için tehlike arz etsede, asıl tehlike Armand içindi. Çünkü kendisi soylu ve ailesi saygın , itibarlı olarak bilinir. Böyle bir itibar sahibi , güzeller güzeli bir yosmaya aşık olur. Marguerite aşkı uğruna içinde yaşadığı çatışmaları hissettim. Çünkü ilk defa kendini bir obje olarak değil de kadın olarak hissediyordu. Mesleğindeki kuralı çiğnemişti. Armand’ı bir müşteri olarak göremezdi çünkü zengin müşterileri sayesinde ,yaşadığı lüks hayatını devam ettirecek kadar zengin değildi. Alışkanlıklarından vazgeçmesi güçtü ama aşk uğruna değerdi Marguerite için. Ama unuttuğu bir şey vardı. Geçmişi silemezdi. Yaşanmışlıklar peşini bırakmıyordu. Armand ailesinden tepki alıyordu. Marguerite için zaten çevresi tarafından ayıplanmak alışık olduğu bir şeydi. Alıntılar yorumlarda. #ayda1klasik grubuma teşekkür ederim. İyi ki birlikte okuduk
Kamelyalı KadınAlexandre Dumas (fils) · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201924,1bin okunma