···Okunma: 01 Haziran 2022 22:07 Politik kitap okumak isteyenler için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyor ve kesinlikle tavsiye ediyorum. Aslında kitaptan çıkartılacak çok şey olduğunu düşünüyorum özellikle politik açıdan. Devletlerin çıkarlarına ters düştüğünü sezdiğinde ve kendisi için tehdit oluşturacağını sezdiği zaman neler yaptığını, kendi emelleri doğrultusunda kullandığı kişileri nasıl saf dışı bıraktığını görüyoruz. Kısaca kitabın içeriğine değineyim. Olaya çok yağmurlu bir günde başlıyoruz. Halk seçim günü oy kullanmak için sandık başına bekleniyor ancak işler beklendiği gibi gitmiyor. Neredeyse kimse gelmiyor başta bunun hava şartlarından olduğu düşünülüyor ve aslında olaylar buradan sonra başlıyor. Yağmur dindikten sonra insanlar oy kullanmaya geliyorlar ve bu orada bulunan partideki kişileri memnun ediyor çünkü bakıyorlar herkes geliyor bir karışıklık yok her şey yolunda gidiyor diye seviniyorlar ancak beklemedikleri bir sürprizle karşılaşıyorlar. Ve bu sürprizden sonra yetkililer bunu araştırmaya başlıyorlar insanlar adeta bundan dolayı suçlu ilan ediliyor. Roman boyunca aslında bu konu üzerinde ilerleniyor ve şunu söylemeliyim "Körlük" kitabını önce okumanız gerekiyor çünkü sonlara doğru ilk kitaptaki olaylara değiniliyor ve olaylar ilk kitap üzerinden devam ediyor. O yüzden kesinlikle körlükten sonra bu kitabı okuyun. Kitap hakkında çok fazla bir şey demiyorum çünkü söyleyeceğim her şey spoiler olur o yüzden okuyacaklar için kitabın heyecanı kaçmasın. Tek şey söylüyorum alın ve okuyun :))