2022 12. kitabı
Herkese merhaba.  İngiliz akademisyen John Sutherland tarafından yazılan Edebiyatın Kısa Tarihi adlı kitap 2013 yılında yayımlanmıştır. Yazar mitlerden başlayarak e-kitaplara doğru geçmişten geleceğe doğru bir edebiyat yolculuğuna çıkarıyor bizi. Kitabın içerisinde birçok yazar ve eserinden aynı zamanda bazı önemli eserlerin içeriklerinden bahsediyor. Bu noktada eser edebiyat okumalarına yeni başlayacak olanlar için kullanışlı bir kılavuz görevi de görüyor. Kitabın sevdiğim detaylardan biri de üslup konusu oldu. Yazarın samimi üslubu ve çevirmenin başarısı kitabın akıcılığını artırmış ve kitabı tekdüzelikten kurtarmış. Kitabın bana göre eksik yanı ise ismi Edebiyatın Kısa Tarihi olduğu halde içeriğinde yalnızca Batı edebiyatının ve İngiliz yazarlarının anlatılması oldu. Bu noktada kitabı ismine bakarak alan okurlar için eser eksik olarak görülebilir. Her ne kadar eksik olsa da içerisinde değerli yazarlar ve eserler barındırması bakımından önemli bir kitap olduğunu düşünüyorum. Herkese iyi okumalar dilerim.
Edebiyatın Kısa TarihiJohn Sutherland · Alfa Yayıncılık · 2021264 okunma