2022 7. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2022 12:27
Bir arkadaşın dediği gibi simsiyah bir Kitap. Bunalım,ıstırap,keder,ölüm ve aşağılık hissini bu kadar başarılı tasvir eden bir yazar Sadık Hidayet.Özel hayatında değil bir insandan bir hayvandan bile kan akıtılmasına bakamadığını ve çocukluğunda bir kere bir bayramda kurban kesildiğini görmüş ve o günden sonra hiç et yemediğini söylüyor Bozorg Alevi Yazarı tanıtırken.Ve böyle bir Yazar Roman kahramanına bir kadını boğazlatıyor.Moralinizi bozmak isterseniz okuyun bence hele bu yaz günlerinde okunacak kitap değil.Ben çok okunmasına ve arka kapaktaki yabancı eleştirmenlerin övgülerine aldandım.Başyapıt diye bir şey varsa budur . André Breton Sanırım karamsarlığı bu denli başarılı bir şekilde tasvir ettiği için bu denli övülmüş.Okuması baya zor ve yıpratıcı bir Kitap.Roman kahramanı hayal aleminden mi yoksa gerçek dünyadan mı bahsediyor zorlanıyorsunuz anlamakta ben kendi adıma zor bitirdim Yazar kafanızı karıştırıyor karamsarlığıyla. Yazar 1951 de Paris te gazlı bir dairede gazı açıp intihar etmiş.Stefan Zweig benzeri bir intihar karamsarlıkları da benziyor biribirlerine.
Kör BaykuşSadık Hidayet · Yapı Kredi Yayınları · 202636,7bin okunma