Defalarca okuduğum bir kitap ️sınırları olmadığını ve yaşamının yeme içme ve nefes almadan ibaret olmadığını gösteren bir kitap. Hazır her şeyin fiyatı artmışken işsizlik en üst seviyedeyken,yarınımızın daha kötü olacağını gönülden bilirken belki de her şeyi bırakıp yeni bir yaşama adım atmaya bize öncülük edebilir bu kitap.. kitabı okuduktan sonra da kendi kendime şunu çok düşündüm; 'Ne için buradayım ve ömrümün belki de en güzel yıllarını nerede ne zorlukta tüketiyorum? Yaşamım işe gidip eve dönmek arasında ağırlık içinde mi geçecek? ' Cevabı zor sorular. İçim seyahat çekiyor.. İnşallah günün birinde bütün bu tekdüzeliğin ağırlıklardan kurtulup sadece kendimiz için çabalayacağımız bir yaşam kurabiliriz. Bütün aileme uzak olduğum yabancı bir ilde sadece barınma ve yeme içme için her gün çalışmak... Bence biz bu kitaptaki diğer martılarız. Yaşamın değerini görememiş gücünün farkına varamamış martılar. Umarım bir gün bizim de Jonathan gibi sınırlarımız olmaz..
Jonathan gibi sınırlarımızın olmayacağı, gücümüzün ve yaşamımızın kıymetinin farkında olacağımız bir yaşama adım atmak dileğiyle.. ️