Camus ve Umut Hakkında
Bir insan ne zaman kaybeder? Diye bir soru döndü kafamda. Düşünce sancısı sardı...ne zaman dedim ne zaman? Bir sonuca vardım ki, insan umudunu yitirince kaybeder, dedim. Nitekim öyle. Umut her daim vardır. Umutla kalın...
Camus :nüktedan kalem, değerli görüş ve harika analizlere sahip eşsiz bir düşünce adamı... Birden fazla kitabını okudum ve her kitabı düşünce ufkuma farklı pencereler kattı. Her ne kadar umutsuzlukla yazıp çizse de verdiği mesajlar düşünce dünyamıza birçok şey katıyor. Fakat, farklı yazılardan oluşan
Denemeler adlı eserde umutla dolu seron takıyor okuyucusuna. Okurken acaba bunlar Albert Camus'a mı ait, diye dipnotları araştırdım durdum. Nitekim öyle, kendilerine ait :)
Denemeler
Ben Fransa'da yetkili bir kişi olsam bu kitabı çoğaltır, ücretsiz şekilde ülke halkına dağıtırdım. Sadece Fransa halkı için değil, halkını seven diğer ülkeler içinde yapardım bunu. Bunu yapardım sevgili okuyucu. Neden mi? Sanatı icra eden kişiler, topluma yol gösteren kişidir. Elinden geldiğince toplumun yararına düşünce paylaşan, düzene sağlık katan kişilerdir. Yazarımızın kaleminden çıkan , farklı kitaplarından, köşe yazılarından veya verdiği demeçlerden bir araya getirilen bu kitabında, işini güzel bir şekilde yapıyor. Eline, kalemine, düşüncene sağlık Camus bey. Tabi parça parça oluşan bu eserde biraz uzaklaştığımız yerler oldu kendileriyle. Zaten lanse edilen düşüncelerin tamamında hiçbir yazar ile bağdaşamayız ki.
Ve metodu şöyle ekler, “...işlenmesi en güç konular üstünde, aklın ve insanlığın dilini kullanmayı öğreneceğiz.” Keyifli okumalar dilerim.
DenemelerAlbert Camus · Say Yayınları · 1998675 okunma