Ahmet Ümit i bir tv programinda konusmaci oldugunda gormustum ilk ve cok hosuma gitmişti anlatısı.Daha sonra kimdir nedir diye baktığımda yazar olduğunu ogrendim ve hemen kitaplarindan 2 tanesini satin aldim.Bundan yaklasik 7 8 sene onceydi sanirim. Fakat bir turlu okumaya firsat bulamamistim.
Baskomser Nevzat ismini sıkça duymustum. Tahminim 1 kitapta 1 olay var ve kahramanimiz bunu cozmeye calisiyor yonundeydi.Okumaya baslayinca farkettim ki bir cok kucuk hikayelerden olusan bir kitapmis.
Bu durumu aslinda sevdim mi yoksa sevmedim mi emin degilim. Olaylarin kisa kisa olmasi aslinda bize katili dusunme firsati bile vermiyor diyebiliriz. Tam katil hakkinda tahminlerde bulunacagimiz ipuclari verdigi anda bir bakiyoruz 2 paragraf sonra Baskomser Nevzat zaten katilin kim oldugunu soyluyor.
Minik hikayelerden olusmasinin iyi yani ise hemen kucuk kucuk hikayeler okuyup bir yeni cinayetle bas basa kalabiliyoruz. Kitaba basladigim andan itibaren nedendir bilinmez gozumde Behzat Ç. canlandi ve onun maceralarini okuyormusum gibi hissettim (tabiki cok zit karakterler ve tek ortak noktalari meslekleri)
Bu hikayelerin ayni zamanda benim icin kotu bir yani ise bir kac hikaye okuyunca o gun baska hikaye okumak istemedim.Bu yuzden de genel olarak cok surukleyici bir kitap oldugunu soyleyemem ve diger polisiye kitaplara nazaran daha uzun surede bitirdim.
Fakat sonuc olarak konusmasini sevdigim kadar kalemini de sevdim Ahmet Ümit in.