2022 11. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2022 14:10
Kitabı sonunda bitirebildiğime seviniyorum. Mental açıdan beni çok yordu açıkcası. Sanki o mahzende ben de kitliymişim de hafiften sıyırmaya başlıyormuşum gibi hissettim. Çok sürükleyiciydi, ilk başta bende merak da uyandırdı ama 1. bölümün sonlarına doğru sıkılmaya başladım. Miranda'nın günlüklerinin olduğu kısım olmasaydı yarım bırakacaktım. O delikten sonunda kurtulabilecek mi diye çok merak ettim. Frederick gibi psikopat manyakların aramızda olduğunu bilmek çok ürkütücü açıkcası. *********SPOILER********** Kitap ismiyle çok uyumlu gerçekten, "Koleksiyoncu". Tek bildiği yaşayan güzel şeyleri öldürüp biriktirmek olan hasta bir koleksiyoncu Frederick, Ferdinant veya Caliban. En çok üzüldüğüm şey Miranda'nın yaşamak için çırpınması ama sonunun kader ortağım dediği kelebekler gibi olması... Ama en azından mahsende ölmediği için sevindim. Gerçekten Caliban'ın yaptığı sevmek değil biriktirmek. Miranda belki de ilk kurbanıydı, koleksiyonun en nadide parçası, ama son olmayacağı kesin maalesef. En sonunda Caliban'ın yakalanmasını ve akıl hastanesine yatırılmasını çok istiyordum. Belki tedavi edilebirdi en azından kimseye zararı olmazdı.-Miranda'nın son isteğini bile yerine getirmedi!- Bir de Miranda'nın G.P.'ye ve ailesine kavuşmasını çok istemiştim. Sürükleyici ve kesinlikle çarpıcıydı. Ne dediğimi/diyeceğimi gerçekten bilemiyorum, çok karışık anlatım farkındayım. Az önce bitirdim ve duygularım çok yoğun. Ama yazarın diğer kitaplarını da okuyacağım mutlaka
Deneme, İnceleme
KoleksiyoncuJohn Fowles · Ayrıntı Yayınları · 202410,9bin okunma