her şeye dair edebiyatının usta yazarı
2022 6. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2022 00:00
'İnsan soyu hikaye anlatmadan ve dinlemeden yaşayamaz. Mağara devrinde beri buna ihtiyaç duyarız.' Zülfü Livaneli'nin en yeni kitaplarından birisi değildir sanırım bu kitap. Kitabın ne anlattığından önce canımı en çok yakan bir konuya değinmek istiyorum. Yahû neden Zülfü Livaneli kitapları bu kadar pahalı? Ülkede zaten her şey pahalı, kitaplar gittikçe zamlanıyor, ama bundan önce de Livaneli kitapları çok pahalıydı. 134 sayfa bir kitabın 45 tl olması reva mıdır gerçekten? Livaneli bu kitabında, diğer kitaplarında da olduğu gibi, hakikatli olarak Türkiye'nin ve Türkiye'de yaşayan toplumun dahası dünya toplumunu kitabı yazdığı döneme göre birbirine bir zincirin halkaları gibi bağlanmış pek çok konuyu işlemiş, Ege kıyılarındaki çevre katliamı, kaçak göçmen sorunu ve göçmenler üzerinden büyük paraların döndüğü rant çarklarını, balıkçıların yaşadıkları sorunları da içeren arka planda da pek çok meseleye değinmiş. Kitap iyi hoş da, 'Livaneli kitapları neden bu kadar pahalı?'sorusu beynimin içini bir kurt gibi yeyip tüketti. Diyecekseniz ki 'ya arkadaş madem bu kadar pahalı sen nasıl aldın da okudun?'. Cevabım belediye kütüphanesi olacak. Okumak isteyene mani olmayalım, herkese iyi okumalar.
Balıkçı ve OğluZülfü Livaneli · İnkılap Kitabevi · 202436,7bin okunma