Kya'nın Şarkı Söylediği Yer
Kitabı özetleyecek olursam, 1970 yılında bir cinayet işleniyor ve bu cinayetteki baş şüpheli Kya. Katilin aranışı, mahkeme süreci ve Kya'nın hayatı ele alınıyor.
Bu kitapta en çok sevdiğim şey Kya ile beraber büyüyor olmamız. Yıllar içinde yaşadıkları, yaşadığı olayların ondaki etkisi ve yaşananların sonuçları. Her şeyi bize çok güzel anlatıyor.
Tarihler arası aklı karıştırmayan güzel yolculuklar yapıyoruz. En baştan ve sondan başlayıp, ortada buluşuyor tarihler ve bunu sıkıcı hale getirmeden yapmış yazarımız. Merakla ve heyecanla okunuyor.
İnsanları farklı diye nitelendirip onların toplumdan itilişinin ne kadar acımasızca yapıldığına da oldukça güzel değiniliyor. O farklı insanların aslında ne kadar özel olabileceğini bizlere gösteriyor.
Olaylar oldukça gerçeğe yakın olduğundan rahatlıkla kitapta kendinize yer bulabiliyorsunuz. Hele mahkeme süreci benim gerçekten okumaktan keyif aldığım bir bölüm oldu.
Başta sonu çok hızlı bitmiş gibi gelse de sonradan kapanışı çok güzel yapıldığını fark ediyorsunuz.
Çok güzel bir kitaptı herkesin okumasını tavsiye ederim.