2022 93. kitabı
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere harika bir kitap önerisiyle geldim. Arif Oruç'un kaleminden Kuyumcu Çırağı adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Kitabımız 2 kısa hikâyeden oluşmaktadır. İlk hikâye kitabın ismini İçeren Kuyumcu Çırağı: Arif karakterimiz küçük yaşta bir kuyumcuda çıraklık yapmaktadır. Arif her gün çalıştığı kuyumcuda yerlere paspas yapar ve vitrinlerin camlarını siler. Bir gün Arif yine paspas çekerken yerde yüklü miktarda para bulur ve alıp almamakta kararsız kalır.Arif o sırada ustasına bakar ve ustasının telefonda konuştuğunu görüp parayı cebine indirir. Ustası o sırada seslenir o parayı hemen buraya getir dün parlatmaya götürdüğün altınlar 77 gram 35 cent idi geri geldiğinde ise 71 gram 10 cent idi 6 gram yok eksik altın getirdin der. Arif şok olur ve ustası ona iftira atar. Arif kayıp altının peşine düşecek mi? Arif'i nasıl bir son bekliyor? Kayıp altın bulundu mu? İkinci Hikâye ise Hayat Devam Ediyor: Onur ve babası geçimlerini hayvancılık ve çiftçilik ile sürdürmektedirler. Onur ve babası bir gün yine hayvanlar ile uğraşırken feci bir şekilde trafik kazası geçirirler. Onur'un diz kapağından dolayı ayağının kısa kalacağını babasının ise ayağı alçıya alınacağını öğrenirler gittikleri hastanede. Bu kaza sonrası Onur ve ailesinin hayatında neler olucak? Onur iyileşebilecek mi ? İki hikâyede beni gerçekten çok etkiledi içerisindeki mesajlar çok yerinde olmuştu. Yazarın kalemine hayran kaldım. Benim gibi hikâye severlere keyifli okumalar dilerim.
Kuyumcu ÇırağıArif Oruç · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (KDY) · 202065 okunma