2022 19. kitabı
Okunma: 13 Haziran 2022 21:42
Seneca bu kitabında Stoacı felsefeyi benimserken, zengin olduğu için içinde bulunduğu toplum tarafından eleştirilmesi üzerine,kendisini savunması şeklinde okursak çok daha rahat okuyabiliriz kitabı. Bence savunmasının özetini şu sözlerinde de görüyoruz. "Zenginlik gittiğinde benden kendisi dışında hiçbir şey götürmez, oysa o senden ayrıldığında sen sersemleyeceksin ve onun tarafından terk edilmiş görüneceksin." Yaşamın Kısalığı Üzerine bölümü bana göre çok daha güzeldi. Çünkü oldukça sade ve çarpıcı anlatmıştı. Kısaca açıklamak gerekirse Senaca Zaman akıp gidiyor, kimse seni uyarmayacak ve geçmişi hatırla, şu anı yaşa ve gelecekten korkma diyor. Keyifli okumalar.
Felsefe-Düşünce
Mutlu Yaşam Üzerine – Yaşamın Kısalığı ÜzerineSeneca · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202514,5bin okunma
Yaşamı sürgünlerle geçen ünlü düşünür bu süreçte yine eserler vermeye, toplumu kendi sadece staocı düşünce çerçevesinde kalmayarak, aynı zamanda pratik felsefeyi de irdeleyerek toplumuna ışık tutmaya çalışmıştır. Güzel incelemeniz için teşekkür ederim.