2022 19. kitabı
"Duygularımız sabit kalır, sadece nedenleri değişir. Hayatı sunduğu tüm dekorlarıyla kucaklayıp anlamaya değil, yaşamaya çalışmalıyız." mesajını her bir satır arasına iyice yedirmiş, keyifli bir serüvendi Gece Yarısı Kütüphanesi. Kitap; insanın insan olduğu için boğuştuğu negatif duyguları bağlamından ayrı incelemesi gerektiğini öğrenmeye çalışan, pişmanlıklar kitabı ağzına kadar dolmuş bir kızın hayata tutunmasını anlatıyor. Yazar, insanın varoluşsal sorunlarını basit ve akıcı anlatımıyla aktarmış bizlere. "Farklı bir hayat yaşıyor dahi olsanız duygularınızın dengesinden kopamazsınız. Mutsuz olunmadan mutlu olunmaz." denmeye çalışılmış tüm kitap boyunca. Değerlendirmesinin edebi yönünden değil de içine çektiği duygular yönünden yapılması gerektiğini düşünüyorum. Okurken gerçekten de oturduğunuz yerden bambaşka duygular deneyimleyebiliyorsunuz. Fakat bence kitapta filmi çekilsin diye yazılmış gibi bir hava vardı. İlk 50 sayfa ile son 30 sayfayı okuyup kapatsanız arada hiçbir eksiklik hissetmezsiniz. Bir mola maiyetinde hızlıca okunabilir. Okuması zevkliydi fakat olmasa da olurmuş dedirtti.
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,1bin okunma