2022 7. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2022 02:14
Ahmet Ümitten okuduğum bu dördüncü roman. Ama kalbimde ilk sıraya yerleşmeyi başardı. Ahmet Ümit bu romanında bence aslında iki roman birden yazmış. Şöyleki her bölümün başında yunan mitolojisiyle ilgili masalsı bi anlatım var. Sonrasında ise polisiyenin genel akışı devam ediyor. Bu yöntemi İstanbul Hatırası ve Patasana'da da kullanmıştı. Bir yöntem mi bir adı var mı bilmiyorum ama çok başarılı yaptığı kesin. Kitabın konusundan bahsedicek olursak, kitap Almanya'da gerçekleşen bir dizi cinayette mitolojik öğelerin kullanılmasını içeriyor. Her zaman yunan mitolojisiyle ilgili biraz olsun bilgim olsun istemiştim. Ama hiç bi zaman vakit ayırmamıştım. Bence tam bir mitoloji 101 kitabıydı aynı zamanda. Bunun dışında Almanya'ya götürülen Zeus Altarını merkez alıyordu. Ki bu her zaman efsaneleşmiş Altarı(sunağı) kaçırdılar efsanesine de cevap vermesi çok güzeldi. Tüm bunlarla birlikte çok güzel akan, yormayan bi kitaptı. Ben katili asla tahmin edemedim. Ki Ahmet Ümit'te asla tahmin edemiyorum zaten. İlgi alanınıza giren öğeler varsa mutlaka şans verin. Keyifli okumalar
1000k
Kayıp Tanrılar ÜlkesiAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202328,1bin okunma