2022 36. kitabı
37/80 Selam arkadaşlar Pilot Cemil'in tecrübesi ve zekasıyla 116 yolcuyu nasıl kurtardığını satırlarda okurken acaba ben o uçakta olsam ne yapardım diye kendime sormadan geçemedim. Çünkü yaşanılan gerçek bir olaydı. Ukrayna'nın Harkiv kentinden Istanbul'a uçuş gerçekleştiği sırada hava korsanı elinde bir bomba olduğunu, uçağı Soçi'ye indirmezse herkesi patlayacağını söyler. Pilotumuz o an paniğe kapılıp rotayı o yöne çevirseydi o uçaktan kimse sağ çıkamayacaktı. Türk uçağını tehlike arz ederek vurma ihtimalleri çok yüksekti. Cemil o an karar verdi her ne olursa olsun uçağını Istanbul'a indirecekti. Her uçuşa gittiğinde evde kalbi pır pır atan bir Hale vardı. İş aşkıyla tutuşan ise bir Cemil. Deprem olmuş fakat o uçağı uçuracak hiç bir pilota ulaşılamadığı için o an ütülü kıyafetleri yerine pijamalarıyla kendini uçuşa hazırlamıştı.  Gökyüzü onun bir tarafını, yeryüzü ve ailesi bir tarafını oluşturduğu halde gökyüzüne gitmeyi tercih etmişti.  Geri döndüğünde ailesini bulamayabilirdi. gökyüzü Cemil'indi, yeryüzü Hale'nin. Cocuklar ise ikisinin... 2014 yılında yaşanan bu olayı yazarımız çok güzel bir kalemle anlatmıştı bizlere. Ilk defa tanıştığım bir kalem olmasına rağmen çok sevdim.  Kaleminiz daim olsun sevgili yazarım. Vuslat teki moderatörlüğünde @sebnem_karagulle nin kaleme almış olduğu, basımını @librumkitap in üstlendiği #bugünuçmasan kitabını #vuslatınkitapkurtları olarak okuduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. #bookstagram #books #booklover #booksofinstragram #kitap #sedosokudu #okudumbitti #okumadanolmaz
Bugün UçmasanŞebnem Karagülle · Librum Kitap · 202219 okunma