İzmir, Karşıyaka doğumlu.
Kitap tutkunu annesi yıllar sonra ona, “Dişimi sıktım, elimdeki romanı okumayı bitirdim ve öyle gittim hastaneye seni doğurmak için!” diyecekti.
Karagülle, İzmir Gazi Lisesi’nden mezun oldu. İç mimarlık ve bahçe peyzajı konularında eğitim almak istiyordu; ancak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü’nde okudu. Sait Faik, Aziz Nesin, Anais Nin, Franz Kafka gibi sevdiği birçok yazarın tek başlarına birer okul olduğunu onların kitaplarını okuyunca anladı.
Albert Camus’nün felsefe eğitimi aldığını öğrenince, tutkunu olduğu yazarın izinden gitti. İstanbul Üniversitesi Açık Uzaktan Eğitim Fakültesi Felsefe Bölümü’nü bitirdi.
İzmir’den sonra Malatya, Kıbrıs ve İstanbul’da yaşadı. Kuyum ticareti yaptı, takılar tasarladı. Görme özürlüler için üç yıl boyunca gönüllü olarak kitap seslendirdi.
Sayfalardan kanatlar yapıp uçma hayali vardı, ilk kitabı “Bugün Uçmasan” ile bunu gerçekleştirdi.