2022 75. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2022 21:47
#mahes “Hain planlarını gerçekleştiren bür Kraliçe.. Karanlığa doğan ve intikamla yanıp tutuşan bir tanrıça… Her geçen gün içindeki iyiliği yitiren bir adam.. Ve kaderin girdabına kapılan bir aşk…” Evet girişgah cümlesi az çok özetliyor kitabı bence piramit serisini okuyanlar anladı ilk iki kitabı Mahes’in çıkmasına kısa bir zaman kala okuduğum için her şey bende tazeydi. 2.Kitap bomba bir yerde bitmişti. Gecenin hakimi( Aytun )’un bedeni, acımasız ve saplantılı kraliçe tarafından ele geçirilip Osiris’in ruhuna ev sahipliği yapıyor. Tanrıların tanrısı Ra, artık kraliçe Neftis’in yaptıklarına müsama gösteremez ve tahtın asıl varisi Ayliz’i bir tanrıçaya dönüştürür. Ayliz artık tanrıçadır. Ama yaşadığı üst üste yıkımlar yüzünden, sevdiği adamı kaybetmesi de eklenince kendine bir süre gelemez. Büyü dahi yapamaz. Biran önce toparlanıp, güçlerini ele almalı, Aytun’u kurtarmalı ve düzenin yeniden sağlanması için varisi olduğu tahta oturmalıdır. Ama ne yazık ki Ayliz’in tek düşündüğü sevgilisinin intikamı ve onun ruhunu geri getirmek. Dost görünen düşmanlarmı ararsınız, tam bir kaos ortamı ve pek çok karakterin bir arada olmasımı, düşmanlarla ittifak kurarak hizaya gelmelerimi anlayacağınız olay örgüsü hızlı bir şekilde devam etti. Ayliz’in biraz pasif kalarak sonra birden güçlenmesi dim dik duruşu fakat bunun yanı sıra herşeyi üç kere uzun uzadıya düşünüp kimseye güvenmezken, basit hatalarla çok kolay tuzaklara düşmesi sinir krizine sebebiyet verdi. Velhasıl geniş karakter kadrosuyla, mısır mitolojisinin tanrı, Tanrıçaları ile güzel bir fantastik genç kurguydu. Seri daha devam edecek yine bomba bir sonla ortada bırakmış sevgili yazar. Artık sabırsızlıkla beklemek düşüyor bize. Gençlerin ve özellıkle fantastik sevenlerin, bu türe yeni başlayacak olanların severek okuyacağı heyecanlı ve akıcı bir seri
MahesGamze Çelik  · Ephesus Yayınları · 2022608 okunma