Piramit Serisi #3

Ephesus Yayınları
Ciltli

2022 44. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2022 20:27
Piramit Serisinin 3. Kitabının incelemesi ile beraberiz.. Ama incelemem bolca spoi içereceği için okumasanız daha iyi. Öncelikle bu kitapta Aytun un tekrar gelmesini ve Ayliz ile Neftis in savaşını okumayı bekliyordum. Ama òyle olmadı. Aksine ortaliķ daha da karıştı. Kitabın başında Ayliz 4 ay boyunca büyü yapmadı kendisi de yapamadîğını sòyledi. Sonrasında Seth in yanına giderek tanrıçalık için eğitim almaya başladı. Ama oradaki ilk gününün akşamında Aytun u görmek istediği için piramit bölgesine gitti. Aytun u daha doğrusu Aytun un bedenindeki Osirisi görmesi güçlerinin tekrar gün yüzüne tekrar çıkmasınî saģlasa da kalbi için aynı şeyi söyleyemeyiz. Ve bu acıya koca bir kitap boyunca dayandı. _zaman hesaplamadım_ Neftis in güçlerini kısa süreliğine kaybetmesine neden oldu kitabın ilerisinde. Ama beni burda delirtmeye gelen şey Neftis i yenmek istese de hazır Neftis in güçleri yokken öldürmemesiydi. Ve bir de herkesin söylediğine inanması. Bunun en can yakıcı sonucunu da kitabın sonunda gördük. Neftis tarafından kandırıldı. Adını hatıylayamadîğım bir yere gönderildi. Gittiği yerde de eski kader tanrıçası tarafından Aytun u geri getirmek yabanî ile yine kandırılıp o boyutta hapis kaldı acıları ile... Kitapta beni sinirlendiren Neftis i gücü yokken öldürmeleri ve Aytun a aşkı için olan körlüğüydü. Saflığı mı demeliydim? Hele kandırılması...Çoğu kişi Aylizin zayıf noktasının Aytun olduğunu bildiği için kandırdı.Aşkından kör olmak da Ayliz için galiba. Ama onu da anlamak lâzım sonuçta âşkînı kaybetmiş ve ona ihtiyacı var. Neyse incelemem böyleydi, seri harika. 4. Kitabı çok merak ediyorum. Ayliz esir olduğu boyuttan nasıl kurtulacak,kim kurtaracak, Neftis ile olan savaşı ve kitap kapağı(Bu seriye başlama nedenim çünkü)
2022 589. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2022 03:25
Selamlaaaar :) Spoilerle buradayım! Size Gamze Çelik Gamze Çelik  'e ait MahesMahes kitabı ile geldim. Kitap serinin III. kitabı. Diğer incelemeleri aşağıya bırakıyorum. I. kitap incelemesi; https://1000kitap.com/gonderi/178465561 II. kitap incelemesi; https://1000kitap.com/gonderi/178651792 Gelelim III. kitaba; Ayliz, artık Yüce Ra'nın izni ile tanrıça olmuştur. Ama bir insanın tanrıça olduğu hiç görülmemiştir. Yüce Ra'nın ne işler çevirdiğini sonradan anlıyoruz. Gelelim Aytun'a; Aytun artık dünya da değil, ruhu kayıp ve bedeni Osiris'in ruhuna ev sahipliği yapıyor. Tabi Neftis'e yardım eden rahipler Aytun'un ruhuna ne olduğunu biliyor. Seth, artık Ayliz'in eğitmeni oldu ve Neftis'e karşı savaşmak için hazırlanıyorlar. Diğer kitapları okuyanlar olarak biliyoruz ki, Neftis Seth'i öldürmek için yılanı göndermişti. Ama ölen olmadı :) Bu arada Ayliz, Seth'in piramitin de kalmaya başlıyor. Olaylar buradan sonra başlıyor. Eveet gelelim sorulara. Ayliz nasıl tanrıça oldu? Seth ölmediyse yılan ne oldu? Peki Ayliz ne tanrıçası? Aytun, ruhuna kavuşacak mı? Peki Osiris'e ne olacak? Ya Neftis, o ne olacak, ölecek mi yoksa ceza mı alacak?
Fantastik
2023 18. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2023 01:32
Aylizin aşkına çaba sarf etmesi kadar keşke bende sarf etsem djdjdhf Kitapta aytun karakterine doğru düzgün yer vermemiş en azından eski anıları yada alıntıları koyabilirdi diye düşünüyorum.. kitap güzeldi kısacası Aytunnn love
2022 42. kitabı
İlk inceleme benden olacak sanırım o yüzden yazımı uzun tutuyorum:) bol bol spoilerlıdır o yüzden okumadıysanız burdan sonrasına devam etmeyin. İkinci kitabın sonundan sonra beni hiç bir şey üzemez açıköası bu son bile. Kitap son derece akıcıydı ve Ayliz in kuvvetlenmesi hoşuma gitti. Fakat yazar Aytun konusunda sürekli bize ümit verdi ve geri çekti bu yüzden oralarda çok sıkıldım ve aşırı uzadı bu konu. Ayrıca son iki bölümde olan olay şu yönden saçmaydı. Ayliz daha kendi yardımcısına bile güvenmezken Neftis in söylediği büyüyü yaptı. O da yetmedi gitti kitabın sonunda hapsıldu kaldı. Yetmedi ama birde en son annesi çıka geldi ki ne alaka yani? Bence ters köşe yapma durumu o kadar fazla yapılmışki artık ters köşelerden oldukça sıkıldım. Annesi hele sürekli ona kötü davranıyorken diğer kitap bu durumuda kesin bir şekilde yazar bunu bize bağlar ama ben ters köşe muhappetinden sıkıldım. Ayrıca kitapta hiç Aytun un olmaması gerçekten üzücüydü. Bir şekilde iletişime geçerler diye düşündüm ama maksat “ters köşe” olunca olmuyor tabi:) Onun dışında sanırım en çok Seth i sevdim zaten kitap çok farklı boyutlara ulaştı ve açıldı diğer kitap daha iyi ilerler diye düşünüyorum 4. Kitabı bekliyorum çıkınca devam eder okurum. Yazarın eline sağlık araştırmış ve kurgunun temeli oldukça sağlam ama İki puanı sürekli olayların uzatılışı, anlamsız betimlemelere ve Ayliz’in ters köşe olsun diye yaptığı aptallık dolayısıyla kırıyorum.
Bir köşeyi dönemedik!
2022 15. kitabı
Ayliz bu sefer kazandı dedim, o kadar tanrıça oldu güçlendi hatta karabüyüyü aldı Aytun'u kurtarmak için o kadar yol aldı İsis'i getirdi, ama bir baktım ne okuyayım, Neftis bizim Ayliz'i kandırıp postalıyor! Bir de şu kader sarmalı olayı var. Tam köşeyi dönecek işleri bitecek Ayliz kader sarmalında hapsoluyor!!! (Olayları okumamışlar için atlayarak ve karıştırarak anlatıyorum.) Ya bir köşeyi dönemedik!!!
Düşünce
2024 7. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2024 21:23
kitap aşırı sürükleyici ve zevkli ben okulum ve sınavlarım dan dolayı çok hızlı okuyamadım ama bence tek oturuşta bitebilecek bir kitap herkese tavsiye ederim :)
2022 96. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2022 23:50
Güç, bazen mevkideydi;  Bazen ise büyülerdeydi. Ancak bir tanrıça her ikisine de sahip oldukça güçlüydü." "Yaşam, nefesin kesilip kalbin atmayı bıraktığında değil; umudun tükendiğinde, hayallerin yok olduğunda sona eriyor." Selamm Piramit Serisinin ilk iki kitabını severek okumuş ikinci kitabın aksiyonuna bayılmıştım. Özellikle sonları tam bir şoktu ve o sonu kalbim ağzımda okumuş, sonra devamında olaylar nerelere gidecek merak etmiştim. Ve Mahes'in Ilk satırlarında biraz sıkılsam da ikinci yarısından sonra elimden bırakmak istemedim. Özellikle artık Ayliz bir tanrıca olmuşken, güçlerine güç katmışken ve tek amacı Aytun'u kurtarmakken ....Ama Aytun'un bu kitapta olmayışı beni hayal kırıklılığına ugrattı. Kitap boyunca Ayliz'in Aytun için çırpınmaları çok tatlıydı. Neftis yine aynı kötü niyetiyle şeytanlığını yaptı. Ve süpriz bir şekilde bu kitapta Dimitri sevdiğim karakterler arasına girdi sanki asıl karakter yerine koyuluyormuş gibi hissettim. Ve beni davranışları ile şaşırtan Seth oldu diyebilirim. Mitoloji yönü en ağır basan kitap üçüncü kitaptı. Sürekli bi aksiyon hali kurguyu yavaşlatmadan ilerletiyor ama o son çok sinir bozucu bitti. Yazarın sonları bu denli başarılı yazması bize bir sonraki kitabı merak ettiriyor. Ama bu bizim karakterlere kizmadığımız anlamına gelmiyor. Yani orada olacakları biz bile gördük sen nasıl göremezsin Ayliz dedim Hata üstüne de hata yapılmaz ki....Sonu şaşırtıcı ters köşe ile bitince dördüncü kitabı merak etmemek imkansız
2024 4. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2024 21:55
Yine geldik bir kitabın daha sonuna. Ama nasıl geldik. Kitabın sonunda sinir krizi geçirip geldim. Evet güçlü ve kendinden emin atik bir Ayliz okuduk. Ama bunlara rağmen iki kez hem de üst üste kandırılan Aylizi de okuduk. Aylize değilde kitaptaki bütün bencil karakterlere bütün kızgınlığım. Aylize kızamıyorum çünkü umudunu sonuna kadar koruyarak Aytun'u aradı. Karakter bu kitapta biraz da olsa kendini geliştirmiş, sevdim bu halini. Ama ah be Ayliz... Neftis den sonra Hemsut denen karı bayanının yaptıkları üst üste gelince bana bile ağır geldi. Dördüncü kitabın varlığı Ayliz ve Aytun için umutlanmami sağlıyor. Umarım ikisinide görürüm bir sonraki kitapta. Bu umutla Ayliz gibi olmam inşallah sonunda jdjdjdj.
Duygu ve Düşünce
2023 254. kitabı
Merhabalar arkadaşlar piramit serisinin üçüncü kitabının yorumu ile geldim bugün sizlere. Serinin iç kapak tasarımlarına bayılıyorum. Neftis'ten bir türlü kurtulamadık ya ben daha bir şey demiyorum. Aytun'u çok az okuduk ve ben bunu sevmedim. keşke daha fazla okusaydık. Yokluğu da çok belli oluyordu. Umarım dördüncü kitapta artık kavuşuruz çünkü sürekli umut verici bir olaysa sonunda hüsrana uğramak beni çok fazla üzüyordu. Ayliz kraliçe olduğunu kabul etmesine artık bir oh, çok şükür dedim fgfgdjj. Kaç bölümdür onu bekliyordum ama oldun olmasına ama çok saftın be dhdh. Bu kitapta daha çok tanrıça olma ve buna alışma sürecini okuduk. Gücüne güç katması ise beni kendine yine hayran bıraktı. Seth karakteri bu kitapta cok değişmişti ve bu benim çok hoşuma gitti. Matt karakteri de favorilerime girdi. Simge'yi her zaman sevdim hâlâ da seviyorum ama onu da çok az okuduk. Dimitri'yi sevip sevmemek arasında kaldım. Yazar sonuyla yine bizi merakta bıraktı. Gerçekten de insanlar iki yüzlü, insan değiller ama olsun dhdh. Bu kitapta aşktan daha çok kaos hakimdi, sürekli yeni bir olay yeni bir gerçek öğreniyouz. Bazılarını tahmin ediyordum ama yinede bizi şaşırtan da çok olay vardı. Bu kitapta diğer kitaplara nazaran mitolojik ögeler daha fazlaydı. Bazı yerlerde sıkılsamda keyifle okudum. Mısır mitolojisini sevenler bu kitaba bayılacak. Türü sevenlere kesinlikle önerimdir.
2022 75. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2022 21:47
#mahes “Hain planlarını gerçekleştiren bür Kraliçe.. Karanlığa doğan ve intikamla yanıp tutuşan bir tanrıça… Her geçen gün içindeki iyiliği yitiren bir adam.. Ve kaderin girdabına kapılan bir aşk…” Evet girişgah cümlesi az çok özetliyor kitabı bence piramit serisini okuyanlar anladı ilk iki kitabı Mahes’in çıkmasına kısa bir zaman kala okuduğum için her şey bende tazeydi. 2.Kitap bomba bir yerde bitmişti. Gecenin hakimi( Aytun )’un bedeni, acımasız ve saplantılı kraliçe tarafından ele geçirilip Osiris’in ruhuna ev sahipliği yapıyor. Tanrıların tanrısı Ra, artık kraliçe Neftis’in yaptıklarına müsama gösteremez ve tahtın asıl varisi Ayliz’i bir tanrıçaya dönüştürür. Ayliz artık tanrıçadır. Ama yaşadığı üst üste yıkımlar yüzünden, sevdiği adamı kaybetmesi de eklenince kendine bir süre gelemez. Büyü dahi yapamaz. Biran önce toparlanıp, güçlerini ele almalı, Aytun’u kurtarmalı ve düzenin yeniden sağlanması için varisi olduğu tahta oturmalıdır. Ama ne yazık ki Ayliz’in tek düşündüğü sevgilisinin intikamı ve onun ruhunu geri getirmek. Dost görünen düşmanlarmı ararsınız, tam bir kaos ortamı ve pek çok karakterin bir arada olmasımı, düşmanlarla ittifak kurarak hizaya gelmelerimi anlayacağınız olay örgüsü hızlı bir şekilde devam etti. Ayliz’in biraz pasif kalarak sonra birden güçlenmesi dim dik duruşu fakat bunun yanı sıra herşeyi üç kere uzun uzadıya düşünüp kimseye güvenmezken, basit hatalarla çok kolay tuzaklara düşmesi sinir krizine sebebiyet verdi. Velhasıl geniş karakter kadrosuyla, mısır mitolojisinin tanrı, Tanrıçaları ile güzel bir fantastik genç kurguydu. Seri daha devam edecek yine bomba bir sonla ortada bırakmış sevgili yazar. Artık sabırsızlıkla beklemek düşüyor bize. Gençlerin ve özellıkle fantastik sevenlerin, bu türe yeni başlayacak olanların severek