Piramit Serisi #3

Mahes

Gamze Çelik 

Puan

8.210 üzerinden
210 kişi
Puan vermedi·352 syf.··
Beğendi
·
2022 44. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 27 Ekim 2022 20:27
Piramit Serisinin 3. Kitabının incelemesi ile beraberiz.. Ama incelemem bolca spoi içereceği için okumasanız daha iyi. Öncelikle bu kitapta Aytun un tekrar gelmesini ve Ayliz ile Neftis in savaşını okumayı bekliyordum. Ama òyle olmadı. Aksine ortaliķ daha da karıştı. Kitabın başında Ayliz 4 ay boyunca büyü yapmadı kendisi de yapamadîğını sòyledi. Sonrasında Seth in yanına giderek tanrıçalık için eğitim almaya başladı. Ama oradaki ilk gününün akşamında Aytun u görmek istediği için piramit bölgesine gitti. Aytun u daha doğrusu Aytun un bedenindeki Osirisi görmesi güçlerinin tekrar gün yüzüne tekrar çıkmasınî saģlasa da kalbi için aynı şeyi söyleyemeyiz. Ve bu acıya koca bir kitap boyunca dayandı. _zaman hesaplamadım_ Neftis in güçlerini kısa süreliğine kaybetmesine neden oldu kitabın ilerisinde. Ama beni burda delirtmeye gelen şey Neftis i yenmek istese de hazır Neftis in güçleri yokken öldürmemesiydi. Ve bir de herkesin söylediğine inanması. Bunun en can yakıcı sonucunu da kitabın sonunda gördük. Neftis tarafından kandırıldı. Adını hatıylayamadîğım bir yere gönderildi. Gittiği yerde de eski kader tanrıçası tarafından Aytun u geri getirmek yabanî ile yine kandırılıp o boyutta hapis kaldı acıları ile... Kitapta beni sinirlendiren Neftis i gücü yokken öldürmeleri ve Aytun a aşkı için olan körlüğüydü. Saflığı mı demeliydim? Hele kandırılması...Çoğu kişi Aylizin zayıf noktasının Aytun olduğunu bildiği için kandırdı.Aşkından kör olmak da Ayliz için galiba. Ama onu da anlamak lâzım sonuçta âşkînı kaybetmiş ve ona ihtiyacı var. Neyse incelemem böyleydi, seri harika. 4. Kitabı çok merak ediyorum. Ayliz esir olduğu boyuttan nasıl kurtulacak,kim kurtaracak, Neftis ile olan savaşı ve kitap kapağı(Bu seriye başlama nedenim çünkü)
MahesGamze Çelik  · Ephesus Yayınları · 2022611 okunma
9/10
·352 syf.··
2022 589. kitabı
·
10 saatte okudu
·
Okunma: 30 Ekim 2022 03:25
Selamlaaaar :) Spoilerle buradayım! Size Gamze Çelik  'e ait Mahes kitabı ile geldim. Kitap serinin III. kitabı. Diğer incelemeleri aşağıya bırakıyorum. I. kitap incelemesi; #178465561 II. kitap incelemesi; #178651792 Gelelim III. kitaba; Ayliz, artık Yüce Ra'nın izni ile tanrıça olmuştur. Ama bir insanın tanrıça olduğu hiç görülmemiştir. Yüce Ra'nın ne işler çevirdiğini sonradan anlıyoruz. Gelelim Aytun'a; Aytun artık dünya da değil, ruhu kayıp ve bedeni Osiris'in ruhuna ev sahipliği yapıyor. Tabi Neftis'e yardım eden rahipler Aytun'un ruhuna ne olduğunu biliyor. Seth, artık Ayliz'in eğitmeni oldu ve Neftis'e karşı savaşmak için hazırlanıyorlar. Diğer kitapları okuyanlar olarak biliyoruz ki, Neftis Seth'i öldürmek için yılanı göndermişti. Ama ölen olmadı :) Bu arada Ayliz, Seth'in piramitin de kalmaya başlıyor. Olaylar buradan sonra başlıyor. Eveet gelelim sorulara. Ayliz nasıl tanrıça oldu? Seth ölmediyse yılan ne oldu? Peki Ayliz ne tanrıçası? Aytun, ruhuna kavuşacak mı? Peki Osiris'e ne olacak? Ya Neftis, o ne olacak, ölecek mi yoksa ceza mı alacak? Yüce Ra neyin peşinde? Peki sonu nasıl bitecek? Merak ediyorsanız kitaba beklerim. Kitabın devam edeceğini de söylemek isterim tabi ki. Son kitap değil. Ee siz merak etmediniz mi daha?
Fantastik
MahesGamze Çelik  · Ephesus Yayınları · 2022611 okunma
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
10/10
·352 syf.··
2023 18. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 28 Temmuz 2023 01:32
Aylizin aşkına çaba sarf etmesi kadar keşke bende sarf etsem djdjdhf Kitapta aytun karakterine doğru düzgün yer vermemiş en azından eski anıları yada alıntıları koyabilirdi diye düşünüyorum.. kitap güzeldi kısacası Aytunnn love
Edebiyat
MahesGamze Çelik  · Ephesus Yayınları · 2022611 okunma
8/10
·352 syf.··
2022 42. kitabı
İlk inceleme benden olacak sanırım o yüzden yazımı uzun tutuyorum:) bol bol spoilerlıdır o yüzden okumadıysanız burdan sonrasına devam etmeyin. İkinci kitabın sonundan sonra beni hiç bir şey üzemez açıköası bu son bile. Kitap son derece akıcıydı ve Ayliz in kuvvetlenmesi hoşuma gitti. Fakat yazar Aytun konusunda sürekli bize ümit verdi ve geri çekti bu yüzden oralarda çok sıkıldım ve aşırı uzadı bu konu. Ayrıca son iki bölümde olan olay şu yönden saçmaydı. Ayliz daha kendi yardımcısına bile güvenmezken Neftis in söylediği büyüyü yaptı. O da yetmedi gitti kitabın sonunda hapsıldu kaldı. Yetmedi ama birde en son annesi çıka geldi ki ne alaka yani? Bence ters köşe yapma durumu o kadar fazla yapılmışki artık ters köşelerden oldukça sıkıldım. Annesi hele sürekli ona kötü davranıyorken diğer kitap bu durumuda kesin bir şekilde yazar bunu bize bağlar ama ben ters köşe muhappetinden sıkıldım. Ayrıca kitapta hiç Aytun un olmaması gerçekten üzücüydü. Bir şekilde iletişime geçerler diye düşündüm ama maksat “ters köşe” olunca olmuyor tabi:) Onun dışında sanırım en çok Seth i sevdim zaten kitap çok farklı boyutlara ulaştı ve açıldı diğer kitap daha iyi ilerler diye düşünüyorum 4. Kitabı bekliyorum çıkınca devam eder okurum. Yazarın eline sağlık araştırmış ve kurgunun temeli oldukça sağlam ama İki puanı sürekli olayların uzatılışı, anlamsız betimlemelere ve Ayliz’in ters köşe olsun diye yaptığı aptallık dolayısıyla kırıyorum.
MahesGamze Çelik  · Ephesus Yayınları · 2022611 okunma
Bir köşeyi dönemedik!
10/10
·352 syf.··
Beğendi
·
2022 15. kitabı
Ayliz bu sefer kazandı dedim, o kadar tanrıça oldu güçlendi hatta karabüyüyü aldı Aytun'u kurtarmak için o kadar yol aldı İsis'i getirdi, ama bir baktım ne okuyayım, Neftis bizim Ayliz'i kandırıp postalıyor! Bir de şu kader sarmalı olayı var. Tam köşeyi dönecek işleri bitecek Ayliz kader sarmalında hapsoluyor!!! (Olayları okumamışlar için atlayarak ve karıştırarak anlatıyorum.) Ya bir köşeyi dönemedik!!!
Düşünce
MahesGamze Çelik  · Ephesus Yayınları · 2022611 okunma