Nisan 2025
Orijinal Ülke:
Ciltli

·432 syf.·
2025 122. kitabı
Herkese selammm! Revista, konusu ve kapak tasarımıyla ilgimi çeken bir kitaptı. Çan ve Sarı Yüz’den sonra biraz farklı bir şeyler okumak istiyordum, bu yüzden tercih ettim. Başlarda biraz kaos, entrika ve dergi draması bekliyordum. İlk bölümler güzeldi ama sonra hikaye daha çok tek bir karakterin etrafında dönmeye başladı. Feris, aslında Revista’nın sahibinin kızı ama bunu kimseye söylemiyor. Torpille değil, en alttan stajyerlikten başlayıp hiçbir destek almadan tek başına yükselmiş ve tek hedefi yayın yönetmeni olmak. Bu hırsı ona ayrı bir güç katıyor. Mayıs, ciddi ilişki sevmeyen, tek gecelik takılan eğlenceli bir karakter. Nesli ise önceki ilişkilerden dolayı kendini kapamış, temkinli biri. Bu iki karakterin enerjisi ve duruşu kitabın akışına renk katıyor, özellikle Nesli’nin Mayıs ve Feris’e katılması çok hoşuma gitti. Feris ile Korhan’ın ilişkisi detaylı işlenmiş. Fiziksel bir aldatma yok ama Korhan’ın ruhen yaptığı aldatma gerçekçi ve yazar bunu güzel işlemiş. Çünkü çapkın bir adamın, sırf ilişki yapmış diye aşık olup rahatlığından vazgeçmesini beklemek hayalperestlik olurdu. Kitaba yarısından sonra dahil olan Hazar’ın olayları fazla değil ama yavaş yavaş tanıyoruz. Son bölüm heyecanlı ve hızlı ilerliyor. Feris’in verdiği seçimle nasıl devam edeceği merak konusu, devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
Fateyy yorumluyor
2026 13. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2026 02:37
Kitap çok güzeldi, konusu yazım dili olay ilerleyişi akışı gerçekten güzeldi dergide yaşananlar magazin dünyası kaos entrika arkadaşlık rekabet ayay aşk herşey vardı. Ve böyle güzel güçlü kadın karakterler okumak mükemmeldi. Ve hazar kitaba giriş yaptıktan sonra herşey daha da bi güzelleşti. Ama ama o son neydi öyle yahu inanamıyorum ne olacak şimdi diye düşünmeden edemiyorum ve ikinci kitabı henüz almadım acil istiyorum. Bazı sorunlar yüzünden pek elime alıp okuma fırsatım olmadı o yüzden bu kadar aksadı ve uzadı ama revista okumak iyi geldi. Revista 1
2025 45. kitabı
Günaydın bugün sizlere son günlerde okuduğum en hırslı kadın karakter ile geldim.Kim mi ? Feris Doğan #revista yayın koordinatörlüğünde. Feris staj döneminden bu yana çalıştığı dergide kendine başarıları ile yer etmiştir. Çalışkan, çok hırslı olmasının yanı sıra iş söz konusu olduğunda gözünün karanlığı ile en alt basamaktan en üst basamağa doğru hızla çıkar. Genel Yayın yönetmeninin hamile kalıp görevini sonlandırması sonucu yeni genel yayın yönetmeni seçilecektir. Her yıl düzenlenen dergi adına yapılan partide patronları tarafından bu açıklanacaktı. Herkesin gözünde yeni genel yayın yönetmeni Feris olarak gözükür. Fakat Taner Doğan için öyle değildir. Partide Taner Doğan müstakbele eşim diye tanıştırdı kadını yeni genel yayın yönetmeni olacağını söyler. Bunun üzerine çok hırslanan kendini desteklediğini yeni genel yayın yönetmeninin olmasını istediğini düşündüğü derginin diğer ortağını arayarak gelmesini söyler. Büyük ortak gelmesine gelir .Ama bu ne Taner Bey'in fikrini değiştirir ne de Feris'in daha da hırslanmasınin önüne geçer.Yeni genel yönetmeni ile aralarında bir savaşın başlamasına sebep olur.Sonucta #revista güç savaşlarının oldugu,entrikanin sınır tanımadığı bir dergidir.Cansel ve Feris arasında Kılıçlar çekilmiş Savaş başlamıştır. Bu savaşta her şey mübahtır. Ikisi kendini ispatı çalışırken birbirlerinin açıklarını kolladıkları için birçok sır gazetelere manşet olur.Bunun üzerine En büyük ortak kimin daha uygun Genel Yayın Yönetmeni olacak diye gözlemci ve hakem olmasi için yetenekli, donanımla ve yakışıklı Hazar'ı çağır.Evet buyurun olaylar şimdi başlıyor devam kitabını sabırsızla beklediğim akıcılığını çok sevdiğim konusunu size okurken keyif verecek Bu kitabı mutlaka okumalısınız.
2025 Okuma Raporları
Puan vermedi
kitap guzeldi ama feris'in ihanete uğradığı sahnelerden sonra biraz sıktı orhan'dan kurtulup hazar'la tanısması cok safe hissettirdi sanki hazarı daha onceden tanıyomusuz gibi okudugum ilk wp tarzı roman hosuma gitti sonu korkunc merakta bırakarak bitti 2.kitabi henuz okumadim yazin okumustum 7/10
2025 32. kitabı
Revista🩷 Revista bir dergidir. Ve siz burada stajyer olarak başlıyorsunuz. Yıllarınızı bu kuruma veriyorsunuz, çabalıyorsunuz, emek veriyorsunuz. Sonunda yayın koordinatörü oluyorsunuz. Ama asıl hayaliniz neydi? Elbette genel yayın yönetmeni olmak. Ancak işler hiç de umduğunuz gibi gitmiyor. Patronunuz, sizin yerinize müstakbel eşini bu göreve getiriyor. Üstelik bu kadın, Revista’nın çizgisiyle hiçbir alakası olmayan bambaşka bir dergiden geliyor! Tepkiniz ne olurdu? Durun, asıl bomba şimdi geliyor: O patron var ya hani sizi görmezden gelen… İşte o sizin babanız! Ama bunu kimse bilmiyor. Onca emeğinize rağmen, size sırtını dönen kişi, aslında yıllardır hayatınızda olan biri… ⸻ #Yorum Yanlış görmediniz, kitabımız tam da böyle başlıyor! Öncelikle Korhan, umarım ikinci kitapta hiç ama hiç yer almazsın. Mayıs, Nesli ve Feris. Mükemmel bir üçlüydü! Özellikle Mayıs’a bayıldım! Feris ise adı gibi güçlü, duruşu karakteri etkileyici ki tüylerim diken diken oldu. Babası mı? Allah’ım! Resmen sinir krizine girdim. O kadar öfkelendim ki neredeyse ağlayacaktım. Feris karakterine aşığım. Duruşu, zekâsı, duyguları… her şeyiyle çok gerçek ve çok güçlü. Hazar da hiç fena değil, yani ilk dakikadan aşık olduğu belliydi zaten. Ama lütfen hemen her şeye trip atma, sinirimi bozma! Bu arada Feris’le aynı burç olmamız peki? Boşuna hemen içselleştirmedim demek ki… Kitabın gidişatına gelirsek… “Hikâyeye başlıyorum” dedim ama o an dışarı çıkınca başlayamadım. Sonrasında başladım ve tam 5 saatte bitirmişim! Yalan yok, attığım ilk alıntının saatine baktım, oradan hesapladım. Gerçekten içine çekiyor, elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Şimdi ne mi yapıyorum? Kara kara ikinci kitabı bekliyorum… umarım bu yıl içinde gelir lütfen! Kitapta çok az küfür vardı, +16’lık küçük sahneler de vardı ama
2026 34. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2026 20:56
Revista 1 Gamze Çelik Işıltılı kapakların, kusursuz kombinlerin ve prestijli davetlerin arkasında nasıl bir dünya var? Revista bu sorunun cevabını oldukça sert bir şekilde veriyor: Güç, hırs ve entrika. Feris Doğan, stajyer olarak başladığı dergide yıllar içinde adım adım yükselmiş, emeğiyle var olmuş bir kadın. Onu diğer karakterlerden ayıran en önemli özellik ise arkasına sığınabileceği bir soyadı olmasına rağmen bunu kullanmamayı seçmesi. Çünkü kimse onun derginin sahibi Taner Doğan’ın kızı olduğunu bilmiyor. Feris, torpille değil, alın teriyle yükselmeyi tercih etmiş. Bu detay karakteri benim gözümde çok daha güçlü ve saygı duyulası kıldı. Genel Yayın Yönetmeni olacağına herkes kesin gözüyle bakarken, bu koltuğun Taner Bey’in müstakbel eşine verilmesiyle hikâye kırılma noktasına ulaşıyor. Burada sadece bir iş terfisi değil, aynı zamanda baba-kız arasındaki görünmez hesaplaşma da başlıyor. En can acıtıcı taraf ise Feris’in emeğinin görmezden gelinmesi. Bu noktada okur olarak onun hırsını ve öfkesini anlamamak mümkün değil. Kitapta iş dünyasındaki mobbing, güç dengeleri ve medya manipülasyonu oldukça net işlenmiş. Özellikle üç aylık rekabet süreci hikâyeye ciddi bir tempo katıyor. Feris ile Cansel arasındaki mücadele klasik bir “iyi-kötü” çatışması değil; iki güçlü karakterin koltuk savaşı. Bu da hikâyeyi daha gerçekçi kılıyor. Feris karakteri özel bir parantezi hak ediyor. Zeki, stratejik, hırslı ve zaman zaman tehlikeli hamleler yapabilecek kadar gözü kara. Onun yükselme arzusu sadece kariyer değil, aynı zamanda kendini kanıtlama savaşı. Fakat tam burada şu soru doğuyor: Güç kazanırken insan neyi kaybetmeye başlar? Mayıs ve Nesli ile olan dostluk bağı kitabın en sevdiğim yanlarından biri oldu. Mayıs’ın rahat ve eğlenceli tavrı, Nesli’nin temkinli ama güçlü duruşu,
2025 113. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2025 14:00
REVİSTA 1 ~ GAMZE ÇELİK İçerik; Romantik kurgu Serinin ilk kitabı Ülkenin en ünlü magazin dergisi Hırslı bir yayın koordinatörü Dışarıdan gelen bir müdür Tarafsız bir yönetici Koltuk savaşları Magazin bombaları Dostluk, menfaat, hırs, aşk Yetişkin içerik 430 sayfa Selam millet… Ayı #revista ile kapatmak istedim.Hem kapağıyla ve baskısının güzelliğiyle insana enerji veren bir kitap,hem de kendini bir solukta okutan bir kurguya sahip.Serinin ilk kitabı ama olaya bomba gibi bir giriş yaptı.Çok kısa konusundan bahsedeyim: Feris Doğan,stajyerken girdiği Revista dergisini kendi dergisi gibi sahiplenmistir.İşkolik ve hırslı bir kadın olan Feris,kimseden torpil almadan mevki basamaklarını yavaş yavaş tırmanmıştır.Son mevki olan Genel Yayın Yönetmeni için de gün sayarken bir anda derginin sahibi Taner Bey müstakbel nişanlısı Cansel’i bu göreve getirir.Hırsından deliren ve ekonomi dergisinden gelen birinin bir magazin-moda dergisinde yer alamayacağını, dergiyi aşağı çekeceğini düşünen Feris kozlarını oynamaya başlar.En büyük sırrını ise hala saklamakta kararlıdır.Yaptığı hamlelerle ve çevirdiği entrikalarla işleri kızıştıran Feris en büyük desteği,dergideki en yakın iki arkadaşı Mayıs ve Nesli’den görür.Kimin bu koltuğu hak edeceğine karar verecek olan,yeni bir yönetim kurulu üyesi şirkete gelince işler değişir.Zira hem üç aylık deneme sürecinde kendini kanıtlamalı hem de yeni gelen Hazar’dan kalbini korumalıdır.Üstelik uzun süren ilişkisi daha yeni biten Feris için bu hiç kolay olmayacaktır.Profesyonellik ve is hayatıyla kıskaca giren Feris,duygularıyla hareket ederken çok büyük bir tehlikeye de davetiye çıkarmıştır.Çok önem verdiği derginin geleceği artık onun iki parmağının arasındadır… İş hayatındaki mobingi,güç savaşlarını,kazanma hırsını, aile-aşk-ikili ilişkilerini
Revista İspanyolca'da Dergi demekk
2025 20. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2025 11:02
Eh, yaz draması için fena bir kitap değildi... Kitabı sevdim mi sevmedim mi bilemedim ya.. Öncelikle kapağı, ayraçları, kutulu setini çok beğendim. Bayağı bir uğraşılmıs belli oluyor. Onun dışında kitapta aradığım başka bir şey miydi, beklentim çok mu yüksekti? Emin olamadım. Ben biraz "Kiralık Aşk" dizisindeki gibi bir dergi ortamı bekliyordum sanırım. Kapakta da ayraçlarda da dedikodu vurgusu oldukça vardı ama ne biliyim bu tür kurgularda hikaye hep baş karakterin etrafında dönünce insan bir süre sonra sıkılmaya başlıyor. Benim için çok akıcı başladı mesela ama sonra yazarın kendini tekrar ettiği cümleler olsun, aynı duyguların tekrar ısıtılıp ısıtılıp karşımıza konması olsun elim kitaba sürekli gitmemeye başladı. Bu arada dergi ortamı düşündüğüm kadar kaos dolu olsaydı bence hiç romantik bir kitap olmasına da gerek olmazdı. BEN DERGI DRAMASI ISTIYORDUM YA, BAŞKA ŞIRKETLERLE KAPIŞMALI BÖYLE... O yüzden*spoiler* baş karakter kızımızın başından geçen olaylar bir süre sonra sıktı beni ama erkek arkadaşıyla ayrılma süreci okuması ilgi çekici bir süreçti. Insanın kendini tanımadan birini hayat yolunda tanımaya çalışmasının üç yıla mâl olması gibi güzel bir ders veriyordu. Onun dışında yerine gelen diğer erkek baş karakter de iyi başladı ama sonra araları niye öyle devam etti hiç anlamadım. Ben normalde tek kitaplık romantik kitaplar okuyorum ama Revista üç kitaplık bir seri olacakmış anladığım kadarıyla acaba o yüzden mi bu şekilde limoni oldu araları? O sürdürülebilirlik olayı da bana pek geçmedi ya... Yani yazarın aklında kesinlikle birşeyler var ama bunu bize tamamen aktaramadi diye düşünüyorum.. Yine de Nesli ve komşu çocuğunun "How to lose a guy in ten days" temalı hikayesini merak etmiyor değilim. Filmden biraz kopyala yapıştır olmuş açıkçası ama Nesli'yi
·432 syf.·
2025 58. kitabı
Herkese merhaba Bu kitapta ünlü bir dergi olan Revista’a yeni genel yayın yönetmeni seçilecektir. Kimin seçileceği ise şirketin kuruluş yıldönümü partisinde açıklanacaktır. Herkes bu pozisyon için Feris Doğan’ın olacağını beklerken seçilen kişi Taner Bey'in müstakbel eşi Cansel Hanım seçilmesi planlanmıştır. Fakat Feris buna itiraz eder ve dışarıdan gelen gizli bir yeni genel Yayın Yönetmeni olan Cansel ve Feris arasında 3 aylık bir rekabeti gözlenmesini istenir ve Cansel Hanım'ın ve Feris arasındaki rekabeti okuyoruz. Kitaba bayıldım. Kitabın konusu benim için ilgi çekiciydi. Ana kahraman olan kadınların hikaylerini okumayı çok seviyorum. Açık konuşmak gerekirse kitaptan ümidim yoktu. Konu güzel olursa olsun kitabın içeriği sıkıcı olabilir. Kitapta şaşıracağınız yerler olacak. Kitap derseniz entrika, kaos ve hırs. Bu üç kelime tam olarak kitapta yer almıştır.Kitabın her sayfası ayrı kaos dolu olup dedikoduların ana yuvası haline gelmiş. Olaylar bitmek bilmedi, her felaketin üstüne bir felaket daha ekleniyordu. Kitabın sonu heyecanlı ve gerilimli bitti. Fakat kitabın devamı gelecek. Bir sonraki kitap için birkaç teorim var. Yazarın kalemiyle ilk kez tanıştım. Kitabın dili akıcıydı. Kitaptaki olaylar hep birbiri peşine geldiği için isteseniz de kitabı elinizden bırakamazsınız. Karakterlerin oluşturuluş şekline bayıldım. Tüm kadınlar kendi ayaklarının üstünde durabilen güçlü kadınlardı. Bu tarz hikayeleri okumayı çok seviyorum. Kitapta az küfür vardı, cinsellik küçük sahneler de vardı ama öyle detaylı değildi. Umarım ikinci kitap da bu dozda olur. Kitap kafa dağıtıcıydı. Kitap beni şaşırttı. Kitap günümüze değinmiş. İkinci kitabı alıp okuyacağım. Umarım ikinci kitapta birinci kitap kadar güzel ve her şeyin dozunda ilerler. Karakterleri yorumlamak istiyorum. Feris çok
2025 40. kitabı
Entrikalarla çevrili, güç savaşlarının olduğu o kitabın yorumuyla geldim #revista Kitabı okurken bu moda dergisinde çalışmayı çok isterdim, diye geçirdim hep içimden. Evet bolca kaos bolca entrika ve bolca kuyu kazma dedikodular gırla ama kendini bildikten sonra ne olabilir ki? İşte tam olarak Feris Doğan da böyle! Yıllarını harcadığını, stajyerlikle başladığı dergi sektöründeki geldiği konuma kimsenin katkısı olmadığını kanıtlamak ve kendisiyle ilgili asıl haberi paylaşmamak ve hatta canı pahasına koruyan biri. Ve emeklerinin karşılığını almaya da hazır. İlmek ilmek işlediği her bir sayı da baştan sona emeğinin çok olduğu üstelik çalışanların da hakkını koruyan biri olarak derginin yeni genel yayın yönetmeni olacağını içten içe düşünür. Ama gelin görün ki hem özel hayatı hemde iş hayatı bir gece mahvolur. Ve işin kötü yanı da biricik sevgili patronu Taner Doğan, yeni genel Yayın Yönetmeni diye karşılarına çıkardığı kişi, her ne kadar başarılı birisi olsada moda dergisi üzerine bir bilgisi olmayan biri. Feris, yaşadıklarından dolayı haksızlığa uğradığını düşünerek, dışarıdan ama hem kendisiyle yakından bağı olan hemde şirketin sahibi olan Taner Beyle yakından bir alakası olan birinden yardım ister. Bu yardımın da tabi ki bazı şartları var. Gizli bir biçimde yeni genel Yayın Yönetmeni olan Cansel ve Feris arasında 3 aylık bir rekabet başlar. Tüm bunlardan şirket çalışanlarının haberi olmaz. Bu sürecin hilesiz ve sorunsuz geçmesi adına da, dışarıdan bir göz olması adına Hazar Ünver getirilir. Bence Feris öyle ölmez füze atmanız lazımdı. Bakın buradan sonrasında kimse adaletli bir rekabet beklemesin İki kadınında içinden canavar çıktı. Ve hatta öyle ki Feris'in yıllardır sakladığı gerçekte ortaya çıktı. Her bir sayfayı merakla çevirdim. Özellikle yalan yok Hazar