1911 Maraş'ından başlayıp Cumhuriyet'in ilk yıllarına kadar uzanan İstanbul'a oradan da Ankara'ya kadar süregelen Maraş'lı bir ailenin gerçek yaşam öyküsü ile geldim.
Bu aile, içi vatan aşkı ve Atatürk'e duydukları sevda ile dolu.
Fransız ordusu Maraş'a girdiğinde burada yaşayan Ermenilerin desteğini fazlasıyla almıştı. Türk bayrağının indirilip yerine Fransız bayrağının asılmasıyla yıllardır süregelen huzur da bozulmuştu.
Türk ve Ermeni vatandaşların arasındaki kardeşlik ve dostluk tamamen düşmanlığa dönüşmüştü. Bu toplum nasıl bir oyuna geliyor da birbirini katledecek hal alıyordu. Ya suçsuz yere vatan haini ilan edilenler. Pisi pisine istiklal mahkemelerinde verilen cezalara çarptırılan vatanseverler onlara ne olacaktı?
İşte Maraş'tan mebus olarak seçilip İstanbul'a ve oradan Ankara'ya gelen Tahsin bey ve ailesinin hikayesi.
Tamamen gerçek bir yaşam öyküsünden esinlenilerek kaleme alınan bu eser, yazarın yalın ve akıcı üslubu ile okuru kitabın başından sonuna kadar etkisi altına alıyor.
Romanın içerisine yerleştirilmiş tarihi doku çok güzel nakşedilmiş. Kitaba hakim olan bilinmezlik ve giz kitap bitene kadar peşinizi bırakmıyor. ArzuMurat Yarım