2022 5. kitabı
Gece Yarısı Kütüpahanesi, 2020 yılının Goodreads’in en iyi romanı seçiliyor. Kitapta benim ilgimi çeken ilk şey bu oldu. Konusu ise, Kadın karakterimiz Nora Seed, hayatından nefret ediyor. Tüm yaşamı resmen pişmanlıklar kuyusu. Yapmadığı, son anda vazgeçtiği birçok karar yüzünden yalnız kaldığını, kimsenin ona ihtiyacı olmadığını hatta onsuz daha iyi olacaklarını düşünüyor. Aynı gece intihar ediyor ve ölmek yerine kendisini gece yarısı kütüphanesi diye tuhaf bir yerde buluyor. Nora, yaşam ve ölüm arasındaki ince çizgi olan araf boyutuna sıkışıp kalmışken, tüm hayatını emen pişmanlıklarını yeniden yaşama şansı buluyor. Ya abisiyle rock grubu kursaydı? Ya sevgilisiyle evlenseydi? Ya yüzmeye devam etseydi? Kendi yaşamında seçmediği her şeyi deneyimleme fırsatı karşısına çıkıyor. Kitabımız genel hatlarıyla bu şekilde. Okuması basit olmasına rağmen verdiği mesajlar inanılmaz anlamlı, sizi düşünmeye iten ve hayatınızda bir şeylerin pişmanlığını yaşamak yerine o anı en iyi şekilde değerlendirmenin önemini olabilecek en iyi şekilde vurguluyor. 280 sayfalık harika bir romandı ve her sayfasından keyif aldım. Bana verdiği mesajlar ve anlatmak istediği düşünceler mükemmeldi. Bu sene okuduğum en güzel ve tatlı hikayelerden biriydi.
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,3bin okunma