Puan vermedi·282 syf.····Okunma: 15 Haziran 2022 00:00 Yine herkesin okuduğu ve benim en sona kaldığım bir kitap ile karşınızdayım.
Kısaca konumuz Nora Seed hiç memnun olmadığı bir hayat yaşamaktadır. Öyle ki istemediği bir iş yerinde, istemediği şekilde ve istemediği bir halde yaşıyor. Ailesiyle arası yok, arkadaşları yok, ona ihtiyacı olan kimse yok. Sadece bir kedisi var. Fakat o da bir gün ölüyor. Ardından bir gece Nora hayatının en önemli kararını verdikten sonra kendini Gece Yarısı Kütüphanesinde buluyor. Gece Yarısı Kütüphanesi Nora’nın hayatının tüm olasılıklarını içeren kitaplarla dolu bir yer. Şöyle ki en ufak seçimin bile etkilediği bir sürü farklı hayatın olduğu kitaplar var.
Çok güzel bir yer gibi değil mi? Hayatımızda yaptığımız seçimlerin hepsinden mutlu olmuyoruz. Bazılarından pişman olurken bazıları için iyi ki diyoruz. Ama ya tüm olasılıklarımızı yaşayabilseydik? Düşünüyorum da benim gibi detaycı biri her olasılığı iyisiyle kötüsüyle yaşayıp nereye varacağını öğrenmek isterdi.
O sebeple bu kitap benim için mükemmel bir kitaptı. Hiç zorlamadan hayatla, hayatlarımızla ilgili çok güzel şeyler öğretiyor. Verdiği dersler nazik bir şekilde aklınıza yerleşiyor.
Bu yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Anlatım dilini sevdiğim için diğer kitaplarına da bakacağım.
Sizde benim gibi bu kitabı okumakta sona kalanlardansanız bir an önce okumanızı önerebilirim. Pişman olmazsınız bence.