Bütün Alıntılar
Zaten bu hayatta anlatmak zorunda kalmadan anlaşılmaktan daha güzel ne olabilirdi ki? 5 Şurayı biraz alçak yapsalardı, fazladan bir basamak daha koysalardı ne olurdu sanki? 7 Daha on bir yaşındaydı ama o anda kendisini yaşlanmış ve yürümeye mecali kalmayan bir deve gibi hissetti. 9 Acı ağlatıyordu ama hissettiği tükenmişlik de göz yaşlarının dinmesine mâni oluyordu. 13 Kâmil o gün Hastaneye girdiğinde on üç yaşındaydı ama koca bir adam kadar dolmuştu yüreği. 17 Kâmil Kıvanç En sevdiği üzümlü kekten de yapmıştı. 28 “Alemin keyfi yerinde tabi. Oh mis. Biz burada nelerle uğraşıyoruz adam gelmiş balıktan helvadan bahsediyor!” 37 Çocuk tıknaz adamın yüzüne bakarak “Hello” dedi. “My name is Kâmil Kıvanç.” 42 “Anne beni şu pencereden aşağı at! Ben artık dayanamayacağım.” 59 Şu akülü tekerlekli sandalye ne büyük bir icattı. Kesinlikle yüz yılın buluşu bu olmalıydı. Beyninin istediği yere gidebilmek, tekerlekleri istediği yere yönlendirebilmek resmen özgür olmak gibiydi. Böyle düşünüyordu Kâmil. 101 Bu akülü tekerlekli sandalye sanki özgüven de veriyordu ona. 102 “Bu pasaport da ne kadar da havalı bir şeymiş.” Dedi annesine. Hemen fotoğrafını çekip bir sosyal medya üzerinden paylaştı. Acaba doğru mu yapmıştı? Birden boşluğa düşer gibi oldu. Morali bozuldu. İnsanın mutluluğunu paylaşması güzel bir şeydi aslında ama yaşadığı büyük sevinçleri, heyecanları ya da en mutlu olduğu anları cımbızla çekip insanlarla paylaştığında paylaşımlarını görenler acaba ne düşünürlerdi? “Hiç derdi tasası yok.” mu derlerdi yoksa “ay ne kadar da mutlu.” mu? “Keşke ben de öyle olabilsem.” ya da “benim yaşamına bak bir de onun.” da derler miydi acaba? “Adalet nerede, o yaparsa ben de yaparım, ben daha iyisini yapmalıyım.” gibi algılara düşürerek insanları hırslandırmış olmaz mıydı? Belki de söylenenin aksine mutluluk paylaşınca çoğalmazdı. Son zamanlarda bunları çok düşünüyordu Kâmil. Bir süre sosyal paylaşımlarını durdurma kararı aldı. 117 Şu Bursa’nın da havasını hiç sevmiyordu Kâmil. 120 Bu yüzden insanlara hep duymak istedikleri istedikleri şeyleri söylüyorum. Galiba insanlara bana karşı sonsuz kredileri varmış gibi hissettiriyorum. Sonucunda da üzülen ben oluyorum. Eğer insanlara hayır demeyi beceremiyorsan, yerinde ve yeterli tepkiyi gösteremiyorsan ve hassas bir ruhun var ise hazır ol seni de üzecekler sevgili günlük. 122 En çok yengesinden sevdiği favori çorbası olan üzeri naneli, yoğurtlu düğün çorbasından