2022 59. kitabı
Okurken soluksuz okuyacağınız tam bir psikolojik gerilim kitabı Senin Kitabın. Üstelik öyle bir ruh hastasını anlatıyor ki ben okurken sinir krizi geçirirken Clarissa’nın çoğu zaman ayakta nasıl güçlü kaldığını hayranlıkla okumuş oldum. Clarissa, kendisiyle aynı üniversitede görevli olan Rafe’in tacizine maruz kalırken, sürekli onu takip etmesi, kışkırtması, söyledikleri hele kitabın sonlarına doğru yaptıklarıyla sizi çileden çıkartıyor okurken. Clarissa’nın yerinde bir başkası olsaydı bu kadar güçlü kalabilir miydi bilmiyorum ama bir süre sonra yaşananlar korkunç bir hal aldı ki, ben okurken çığlık atmak istedim yeter diye. Üstelik okuduklarınızın yabancı olmaması ve bir kadın olarak sizi rahatsız eden, taciz eden ama elinizde bir kanıtı olmadığı için hiçbir şey yapamadığınız, o çaresizliği iyi anlamak belki de bu kitabı fazlasıyla sevmeme sebep olmuş olabilir. Ayrıca Clarissa’nın güçlü duruşu ve de Robert’ın ortaya çıkışı daha da merak etmeme sebep olurken sonunda olanlar, Robert’ın ufak bir kalp kırıklığı yaşatması dışında Rafe hak edilmiş sonunu buldu kesinlikle. Sürekliyici, yer yer sizi geren ya da çileden çıkartan ve de çoğunlukla bu kadar da olmaz diyeceğiniz çok iyi bir kitaptı kesinlikle. Psikolojik gerilim sevenlere ise şiddetle tavsiyemdir.
Senin KitabınClaire Kendal · Can Yayınları · 201549 okunma