Bakıştan Helak’a...
. Bakma, görürsün Görme, konuşursun Konuşma, buluşursun Buluşma, helak olursun... Mahmud Ustaosmanoğlu .
Gnosei Seauton
Sanırım sözün sahibi, kadın erkek ilişkileri açısından söylemiş bu sözleri ama ben çok daha başka ve geniş çerçevelerde ele alıp düşünüyorum bu sözü. Kaçınılması gereken her konuda! İnsan neyden kaçınmak istiyorsa bu sözü o duruma uygulayabilir. Sadece basından duyup bildiğim, resmine bakınca bende sevgi duyguları oluşturan İsmailağa Cemaat/Tarikat lideri Mahmud Ustaosmanoğlu ( İnşaallah bir eserini alıp okurum) Hakkın rahmetine kavuşmuş. Allah rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin.
Gnosei Seauton
Yazardan, birlikte okunabilecek bir başka alıntı: “Filmlerde ne gördülerse o var kalplerinde, gazetelerde ne okudularsa o var kalplerinde. "Göze yakın olan gönüle de yakındır" "Bizim kalbimiz temiz!" Bir defa Kur'ân dinledi mi acaba? Ne hayır var onların baktıkları şeylerde!” Mahmud Ustaosmanoğlu (Kur’an-ı Kerim’in Faziletleri ve Okuma Adabı) . .
Gnosei Seauton
Bu arada Mahmut Ustaosmanoğlu Efendi okuduğum kadarı ile kadınlar İçin siyah peçe giyimini savunan ve kadınların iş dünyasında yer almasını hoş görmeyen bir din adamı/mızmış; Alıntıladığım bu sözleri de bu dini tutumları ile örtüşen bir şey... BEN bunları onun kendini ve cemaatini bağlayan görüş ve tutumları olarak görüyorum; isteyen kişi ve cemaat istediği takva/tercih düzeyinde yaşayabilir bence; eğer bu takvalarını herkesin uyması gereken bir DİN diye tüm topluma dayatmayacaklarsa... Kendi adıma ise ben giyim kuşamda başörtüsünü bile kadının özgürlüğü olarak görüyorum ve kadınların iş dünyasında yer almasına karşı değilim ve olamam da... Kadınların tamamı ile evlerinde oturduğu bir ülke, dünya hayali bana çok karanlık gelir. Zaten gerçekleşmesi de mümkün olmayan bir hayaldir. Herkes böyle bir hayali ancak kendi ve ailesi adına kurabilir. 🤔 Diye düşündüm. .