2022 36. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2022 19:16
Bir eğitimci olan Erik, Ruth adındaki hayalperest bir kızı evine öğrencisi olarak bir süreliğine alıyor. Eskiden normalmiş böyle şeyler sanırım. Erik evli ve 16 yaşında bir oğlu var. Karısı Bel bacakları tutmayan bir hasta. Ama çok tatlı çok iyi kalpli bir kadın. Gelgelelim Erik bana biraz çapkın gibi göründü. Öncelikle aile dostları Varvara ile ufak bir an yaşadılar. Daha sonra Ruth’ a aşık oldu. Tabi Ruth da öğretmenine hayrandı ve o da aşık oldu. Erik bu aşktan korktu ve kızı bir arkadaşının yanına eğitimi için gönderdi. Fakat uzak kalmak bu aşkın bitmesi için bir çare olmadı. Bence olmalıydı. Gözden ırak gönülden ırak demişler sonuçta. Neyse Erik’ in oğlu da Ruth’a aşık ve o da kavuşacakları günü bekliyor. Erik’ in karısı Bel bu arada iyileşiyor ve biraz yürümeye başlıyor. Fakat Erik bu gelişmeye yeterince güzel tepki vermeyince Bel ona soruyor ‘onu seviyor musun’ diye. Erik ne diyor peki “evet” diyor. Yetmiyor kıza yazıp da asla göndermediği aşk mektubunu karısının okumasına izin veriyor. Boyun posun devrilsin Erik. Nasıl yaparsın böyle tatlı bir insana bunu. Karısı bunun üzerine aradan çekilmek istiyor ve Erik’ i bırakıyor. Sonra Ruth ile yüzleşip ona “karım ol” diyor. Amma ve lakin Ruth bunu kabul etmiyor. Aşkını alıp da defolup gidiyor. Oh olsun sana Erik.
RuthLou Andreas-Salomé · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20184,397 okunma