···Okunma: 27 Haziran 2022 14:57 Seriyi okumadıysanız bazı yerler spoiler olabilir.
Her ne kadar ilk kitap benim göz bebeğim olsa da kesinlikle Vlad en favori karakterim. Daha serinin ilk kitabını okuduğum günden beri hikayesini okumak için sabırsızlandığım tek karakterdi diyebilirim. Vlad, the russian, ile gizemli karısı Elena’ı okumak oldukça ilginçti. Zaten ilk kitaptan beri Elena ile olan evlilikleri hakkında bir şeyler öğrenmek için sabırsızlanıyoruz. Vlad, Elena ile çok gençken tanışmış ve birbirlerinin en yakın arkadaşları olmuşlar. Bir sebep yüzünden evlenmişler ama bu arkadaşlıklarını ve aralarında olan her şeyi yok etmiş. Ayrıca Elena’nın hayatında onu şoke edecek şeyler var ve bunların peşinden koşup duruyor. Vlad karısını geri kazanmak istediği için bizim meşhur kitap kulübünü topluyor ve hikayemiz başlıyor.
Bu seriyi okurken hep içimden hayır böyle erkekler yok diyordum ve Vlad’ın hikayesini okuduktan sonra emin oldum. BÖYLE ERKEKLER YOK. Hele Elena ile evlilikleri hakkında konuşurken okuduklarımdan sonra… İyice emin oldum. Böyle kitap karakterleri varken ben nasıl gerçek dünyaya döneyim. Kadın öyle bir yazıyor ki her karaktere aşık olmamak elde değil. Gavin’i ilk kitaptan beri çok seviyordum ama Vlad… Okurken aklınızda canlandırmayın yoksa kafayı yersiniz. Dümdüz okuyup geçin derim ben… Beni tek rahatsız eden son bölümlerde Elena’nın başına gelen olay. Çok gereksizdi. Belki kitabın ortalarında olmuş olsa neyse derdim daha iyi olabilirdi ama sonunda olunca sanki zorlama ve kitabın bitirmek için bahane arıyor gibi olmuş. Tüm bunlara rağmen çok güzeldi keşke seriyi tamamen unutsam ve baştan başlayabilsem. Çok severek okudum. Kadının yazım dilini zaten çok seviyorum su gibi akıp gidiyor. İngilizcesi çok zor değil. İngilizce e-kitap okuyanlara özellikle öneririm.
Ayrıca serinin 5. kitabı da varmış onu ne zaman okurum bilmiyorum. Bu kitaba başladığımda araya bir sürü şey girdi ben de okumayı hep erteledim o yüzden şimdi oturup doğru düzgün okuyunca seriyi ne kadar özlediğimi fark ettim. Keşke fiziksel olarak da elimde tutabilsem kitapları. Bir an önce çevrilsin diğer kitapları da hemen toplayayım.