Bromance Book Club, #4

Berkley
Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

2023 498. kitabı
Ünlü hokey oyuncusu Vlad ve eşi Elena'yı okuyoruz. İkili çocukluktan beri arkadaşlardır ama bir nedenden dolayı evlenirler. Bu da aralarındaki arkadaşığı da etkiler. Sezonun sondan bir önceki maçlarından birinde Vlad sakatlanınca işler ters gitmeye başlıyor. Ve  boşanmanın eşiğine geliyor. Evliliğini kurtarmak için kitap kulübüne katılıyor. Bakalım neler olacak.
2022 13. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2022 14:57
Seriyi okumadıysanız bazı yerler spoiler olabilir. Her ne kadar ilk kitap benim göz bebeğim olsa da kesinlikle Vlad en favori karakterim. Daha serinin ilk kitabını okuduğum günden beri hikayesini okumak için sabırsızlandığım tek karakterdi diyebilirim. Vlad, the russian, ile gizemli karısı Elena’ı okumak oldukça ilginçti. Zaten ilk kitaptan beri Elena ile olan evlilikleri hakkında bir şeyler öğrenmek için sabırsızlanıyoruz. Vlad, Elena ile çok gençken tanışmış ve birbirlerinin en yakın arkadaşları olmuşlar. Bir sebep yüzünden evlenmişler ama bu arkadaşlıklarını ve aralarında olan her şeyi yok etmiş. Ayrıca Elena’nın hayatında onu şoke edecek şeyler var ve bunların peşinden koşup duruyor. Vlad karısını geri kazanmak istediği için bizim meşhur kitap kulübünü topluyor ve hikayemiz başlıyor. Bu seriyi okurken hep içimden hayır böyle erkekler yok diyordum ve Vlad’ın hikayesini okuduktan sonra emin oldum. BÖYLE ERKEKLER YOK. Hele Elena ile evlilikleri hakkında konuşurken okuduklarımdan sonra… İyice emin oldum. Böyle kitap karakterleri varken ben nasıl gerçek dünyaya döneyim. Kadın öyle bir yazıyor ki her karaktere aşık olmamak elde değil. Gavin’i ilk kitaptan beri çok seviyordum ama Vlad… Okurken aklınızda canlandırmayın yoksa kafayı yersiniz. Dümdüz okuyup geçin derim ben… Beni tek rahatsız eden son bölümlerde Elena’nın başına gelen olay. Çok gereksizdi. Belki kitabın ortalarında olmuş olsa neyse derdim daha iyi olabilirdi ama sonunda olunca sanki zorlama ve kitabın bitirmek için bahane arıyor gibi olmuş. Tüm bunlara rağmen çok güzeldi keşke seriyi tamamen unutsam ve baştan başlayabilsem. Çok severek okudum. Kadının yazım dilini zaten çok seviyorum su gibi akıp gidiyor. İngilizcesi çok zor değil. İngilizce e-kitap okuyanlara özellikle öneririm. Ayrıca serinin 5. kitabı
2024 33. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2024 12:47
Vlad, 6 senedir evli olduğu eşi ile gerçekten evli olmak istediğini dile getirir ve eşi daha sonra kendisine dönüş yaptığında Rusya'ya geri döneceğini bildirir. Ancak kader hokey oyuncusu ile muhabir olma peşinde olan bu evli çifti birbirinden ayırma niyeti yok. Genel anlamda eğlenceli bir kurgu, vlad'ın senelerce bekleyip sevdiği için her şeyi yapabileceğini görmek içi kıpır kıpır yapan bir nokta. Elena, açıkçası kötü bir kadın karakter değil ama pek bir yakınlık kurmamış olmamdan dolayı beni bir tık bunalıma ve sıkıntıya soktu. Yanlış anlaşılma ve iletişimsizlikten sıkıntıya giren ilişkinin çözülmesini okuyoruz. Yan karakterlerden bir tek mark ve colton beni çıldırtsa da bazenleri, genel anlamda ekip gene harika idi.
Isn't It Bromantic?Lyssa Kay Adams · Berkley · 2021143 okunma
Sizi deli edecek bir kadın karakter
2024 20. kitabı
Rus kitaptaki en sevdiğim karakterlerden biri. Onu hep bir oyuncak ayı gibi düşünmüştüm o tarafına yeterince vurgu yapildigini düşünmüyorum. Onun dışında kitaptaki çatışma biraz zorlamaydi. Ama genel olarak sevdiğim bir yazar ve sevdiğim bir seri. Toksik erkeklik karşısında güzel bir çalışma. Sadece uzun uzun toksik erkeklik konuşmaları bir son bulup hikayenin içinde yer edinmeli
2024 Okuma Raporları
Aşık Erkekler - Söz Ver Bana
2025 11. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2025 15:33
Herkese Merhaba, Selam ben enayi yine balıklama atlağım kitap ile karşınızdayım. Ilk 2 kitabı beğenmiştim , 3. Kitaptaki karakterleri bildiğimden okumadım, iyi kide okumamışım , keşke bunuda okumasaymışım. Sadece ilk 2 kitapta merak ettiğim karakter olduğu ıcın okumak ıstedım.. neden ha neden ıstıyorum acaba, kendime acımıyorum bare parama acıyım yaa yok ama illa alıp okuyacağım … hahaha Spoiler olucak; Kitaba gelmek istemezsemde gelıyorum; cocukluk arkadaşı olan elana ve val anlaşmalı evlilik yaparlar. Val evliliğini gerçek olması ıster ama elana kabul etmez ve terk eder. Böyle bir hikaye işte gelelim toksit ilişkimize. Bencil mi bencil bir kız karakter okuyoruz ve kendiside ne mal olduğunu bilen bir karakter. Rus karakterimiz Val okuduğum en pasif erkek karakter olabilir bu kadar ağlak bır karakter daha yoktur. Aşırı duygusal bır karakter olarak yazılmış, her ota ağlıyor sonra dıyor ki ben Rusum ağlarım. Bu zaman kadar biz mı yanlış biliyorduk yaa, yazar kimi kandırmaya çalışmış acaba. Rus erkekler asla duygusal bir yapıları yoktur, hele hele ağlamak filan hiç sanmıyorum yani… okuduğumuz o kadar dark rus karakterlerine hakaret gibi geldi hahahah, ne kadar duygusalmışsınız siz gidi gidiler hahahah…. Işte neyse bu salak kız karakter adamı devamlı terk edip durdu, adamda peşinden koştu. Yanında ki diğer yan karakterler ise devamlı adamı pasif yapmak ıcın kullandılar zaten, sen koşucaksın, sen gitme dıyeceksin fılan fılan sevdiğim kişileri bile sevemedim bu kitapta…. Yani kız adamı kaç kere terk etti, hala nasıl oluyorda adamı peşinde gönderirsiniz anlam veremedım. Zaten konu diye bir şey yoktu, aşırı kötü yazmış… ve saçmalıklara devam etmış, saçma sapan bir peynir olayı yazmış, az kalsın peynır yemekten vazgececektim. Bir adam var kendisi peynirci dıyorlar fılan
1000k
Aşık Erkekler - Söz Ver BanaLyssa Kay Adams · Nemesis Kitap · 2024143 okunma
Serinin maalesef benim için en kötü kitabı...
·368 syf.·
2025 7. kitabı
"Arkadaşları ile katıldığı kitap kulübü," dedi Michelle. "Bekle. Bundan haberin yok mu?...Bildiğini varsaymıştım." "Vlad ve arkadaşları aşk romanları mı okuyorlar? Şaka olsun diye mi?" "Alakası bile yok. Bu konuda çok ciddiler. Onları okuyorlar çünkü o kitapların kendilerini daha iyi kocalar, sevgililer ve insanlar yapacağını düşünüyorlar." ...."Ve bu kitaplar insana gerçekten saygı görmenin nasıl bir şey olduğunu gösteriyor. Sadece bir ilişkide bana nasıl davranılmasını istediğimi görmedim. Kendime nasıl davranmak istediğimi de gördüm. Nasıl davranılmayı hak ettiğimi...Nasıl sevilmeyi hak ettiğimi..." Herkese selam. Genel olarak seviyorum bu seriyi ya. Bu kadar naif, tatlı, çabalayan, minnoş kalpli erkeği bir arada görmek bana az da olsa ümit veriyor djdjdj. Yalnız şunu net söyleyebilirim ki seride okuduğum en kötü kitap da buydu. Bir ara hatta okuduğum bazı sahneler yetişkin bir aşk romanı içerisinde olup olmadığımı sorgulattı. Beni gerçekten ama gerçekten sürükleyen ve bu kitaba 8 puan vermeye iten şey tüm yan karaktere zaten büyük bir sevgi besliyor oluşumdu. Açıkçası aralarında en az bağ kurduğum başından beri Rus Vlad'di. Onun kitabını okumak da bağımı kuvvetlendiremedi. Ne yazık ki kitabın başından son sayfasına kadar Vlad ve Elena arasındaki hikaye de Vlad'ın karakteri kadar sığ idi. Ancak yanlış anlaşılmasın yazarın dilini hâlâ çok eğlenceli ve eğlendirici buluyorum. Seriyi kesinlikle bitireceğim. Sadece bu hikaye bana çok hitap edemedi gibi..Haydi kitabın konusuna geçelim; Elena ile Vlad Rusya'dan çocukluk arkadaşıdır. Elena'nın babası gazeteci ve işi gereği pek evde bulunmayan bir tip, annesi 9 yaşında öldüğünden beri Elena kendi evinde olduğu kadar Vlad'lerin evinde de vakit geçirmiş. Bu da Elena'nın Vlad'in ailesi ile daha da yakınlaşmasına sebep olmuş.
2025 26. kitabı
Bu serideki her kitap benim favori romantik kitabım... Serinin sonuna gelmiş olmak beni çok üzüyor, keşke her karakteri tek tek işlese yazar hiç sıkılmadan okurum herkesi bu kitabı da çok çok sevdim, Vlad o kadar tatlı bir erkek karakterdi ki... İdeal erkek budur ya budur! Aralarındaki her şey birbirleriyle iletişimsizlikten ve kendilerine güvenmemelerinden oldu bence, sonu güzel baglandi ve Vlad'in yazdığı kitapta bence güzel bağlandı. Bu seri benim için çok özel bir yere sahip oldu, her kaçmak istediğimde uğrayabileceğim bir evren... Herkese önerilir
2025 24. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2025 12:42
Hellöööö Nasılsınız bakalım? Ben yine yanlış romantik kitap tercihiyle başbaşayım. Sınırsız romantik bir erkekten daha kötü birşey varsa o da ağlayan, eli kadın eline değmemiş Rus romantik erkeğidir! Yazarın garip bir tarzı var. Yan karakterleri çok güzel yazıyor evet ama iş ana karakterlerin hikayelerini okumaya sıra gelince o ayıla bayıla okuduğumuz kişileri saçma sapan bir hallerde görüyoruz. Yani elin buz hokeycisi, elin Rus'u, elin otuz yaşındaki adamının eli nasıl bir kadın eline değmez. Hayır hadi Vladislav Konnikov'u bşr şekilde tolere ettim -etmem de ettik diyelim. Elena'ya ne demeli¿ Off çok başa diyarlarda çooook. Hikâyesi o kadar gereksiz geldi ki bana. İdealleri var mı yok mu asla anlaşılmıyor. Bir bakıyorsun babasının yarım bıraktığı haberi ortaya çıkarmak istiyor bir bakıyorsun hayat süt liman. Uff kitabın en en en eeeennnn kocaman sevmediğim yanı da yani yıllarca iki lafı bir araya getirmeyip gereksiz aşk acısı çekmeleriydi. Yıllarca ikisi de gereksiz triplere girip hayatlarını saçma saçma yaşamayı seçmek. En azından Vlad öyle yaptı Yoksa Elena'nın keyfi gayet yerindeymiş onu öğrendik. Aşık Erkekler Kitap Kulübü ite kalka birşekilde devam ediyor. Tüm ümidim Country müziğinin altın çocuğu Colton Wheeler'in hikayesinde. O da üzerse seriyi tümden okumayın diyeceğim. Ama o vakte kadar ilk üç kitabı mutlaka alın OKUYUN ve OKUTUN KitapRüyasından Sevgilerle
2025 43. kitabı
İlk üç kitapta bu kitabın karakteri Vlad'i o kadar hayvani tanıttılar ki yok çok kıllı yok bağırsak problemleri var gibi isteksizdim okumak için yine de üç kitabı sevdiğim için şans vermek istedim ve tek diyebileceğim normalde alıntıları paylaşmak için altını falan çizerim ama kitaba öyle kaptırmışım ki kendimi hiçbir yeri çizmemişim. Vlad resmen kocaman tatlı bir oyuncak ayı gibi... Genlerinden ötürü normal bir erkeğe göre bir tık fazla kıllı iri yarı bir arkadaş olmasına rağmen serideki tüm karakterlerden daha yumuş yumuş bir insandı. Duygusal ve bunu göstermekten hiç çekinmemesi içinizi sıcacık yapabilir. Kızımız ise annesini dokuz yaşında kaybetmiş, babası ise bir muhabir. İşine o kadar bağlı ki kızınını doğum günü dahil çoğu günde yalnız bırakıyor. Kızımız Elena Vlad'in komşusu ve birlikte büyürler. Elena'nın babası ortadan kabolduğunda daha doğrusu öldürüldüğünde ise Vlad oynamak için giderken kendisiyle gelmesini ister ve vize almak için evlenirler. Aynı ülkede ama farklı eyaletlerde geçen altı yılın sonunda Vlad gerçek bir evlilk yapmak istediğinde ise Elena ondan ayrılır. Daha fazla yük olmak istemez çünkü onun kendisiyle olamayacağını düşünür. Kalnını yazmak fazlaca spoiler olacağı için burada kesiyorum ama okuyun arkadaşlar.
2025 69. kitabı
Birçoğunuz artık seriyi çok sevdiğimi biliyor. Bu kitapta ilk 3 kitapta Beni aşırı eğlendiren, o dev gibi vücudun altındaki duygusal kalbine aşık olduran Rus karakterini işlenmişler. Adam Rus! Adı Vlad. Ancak acayip heyecanla başladığım kitap Elena karakterinin bencilce yapısından dolayı sekteye uğradı diyebilirim. Yahu bu adam senin için sahte evlilik yapmış, sana aşık olduğu halde geri durmuş bir adam. Ancak sen o hastaneye düşünce acaba gitsem mi? Yanında kalsam mi? Yok bu benim görevim. Yani hem suçlu hem güçlü. Karının nazından geçilmedi kitapta. Yani şöyle saçını 3 tur dolayıp duvara duvara kafasını vurma isteği bende acayip şiddetliydi. Normalde bu kadar çok kinlenmem aslında karakterleri ama Vlad benim üzümlü kekim bunların hiçbirini hak etmediği için daha çok sinirlenmiş olabilirim. Tamam onun da böyle herhalde duygusallaşması bir yerden sonra sinirimi bozdu. Lakin ekip benim canım kulüp üyelerim. Yine çok ama çok iyilerdi. Zaten bu seriyi kesinlikle onlar ayakta tutuyor diyebilirim. Bence ben kitaba oruçluyken başladığım için hep bu stres! Yoksa ufak tefek şeyler dışında cillop gibi kitaptı. Elena annesini erken yaşta kaybetmiş ve babasını da gazetecilik işinde kurban vermiş bir genç kızdı. Ömrünün birçoğunu Vlad ve ailesiyle geçirmişti. Onun acılar içinde olduğunu fark eden Vlad ona bir teklifte bulundu. Kendisiyle evlenmesini ve Amerika'ya yerleşmesini istedi. Bu anlaşmalı bir evlilikti. Lakin birbirlerini yıllardır tanıdıkları için sorun olmayacağını düşündüler. Amerika'ya geldikten sonra işler hiç de Vlad'ın istediği gibi olmadı. Çünkü Elena gitgide daha çok içine kapanmış ve başka bir şehirde üniversite okuyacağını söylemişti. Vlad bunun ona iyi geleceğini düşünüp kabul etmiş ve ona zaman tanımaya karar vermişti. Oysaki tek istediği onun yanında tutup
2024 Okuma Raporları