2022 43. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2022 00:45
Kahramanımız Seza tanınmış bir Paşa'nın kızıdır ve yine babası gibi kendinden yaşça büyük bir paşayla evlendirilir. Sıradan bir hayat sürerken tesadüfen bir dükkanda ingilizle karşılaşır ve o İngiliz onu saplantılı bir şekilde takip eder. Durumdan çok rahatsız olan Seza ingilize durumu anlatsa da adam asla vazgeçmez hatta odasına girmeye kadar cüret eder. Odasına girmenin şokuyla Paşa'nın odasına girmesinin şokunu aynı anda yaşayan Seza paşayı hemen orda kalp krizinden kaybeder. Suçu olmamasına rağmen kendini bir türlü affedemez ve akrabalarıyla hac yolculuğuna çıkar. Yolculuk hiç de umduğu gibi geçmez bir yandan elinde sırlı bir tabutla gezen onu yolculuk boyunca takip eden ingiliz, bir yandan onu saldırganların elinden kurtaran ve ona aşık olan Arap Bedevi... İki ateş ve büyük bir maceranın ortasında kala kalır zavallı Seza... Okuduğum kitap; ilk Türk mumya kitabı ve tabiki ilklerin Kadını Suat Derviş kaleminden. Yazdığı dönemi , hacıların çilesini,Arap kültürünü ve hacda ki amacı çok güzel anlatmış kitapta. Hem soluksuz macera ve şahane bir kurgu okuyup hemde dönem hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz. Ufak tefek mantık hataları vardı fakat sürükleyici macera ve tabutun gizemi onları unutturdu diyebilirim. Reankarnasyon güzel kullanılmıştı. Kalemini çok sevdiğim yazarın bir sonraki kitabında görüşmek üzere..
Dirilen MumyaSuat Derviş · İthaki Yayınları · 2021103 okunma