Dar Zamanlar Üçlemesi
2022 66. kitabı
Dar Zamanlar Üçlemesi, Ölmeye Yatmak Bir Düğün Gecesi Hayır Seri kitapların kaderi sanırım biraz geç bitiyor ve hazmetmesi zor oluyor. Seride Cumhuriyet Döneminin yetiştirdiği ilk öğrencileri, gençleri, profesörleri, aydınları anlatılıyor. Aynı ilkokuldan hatta aynı sınıftan mezun olan bir grup öğrencinin yeni kurulan bir devlet politikasından nasıl etkilendiği ve nasıl etkilediği yer alıyor. Toplum yapısının, değerlerin, ideallerin değişimi ile beraber kişilerin, bakış açılarının, önceliklerinin ve de aşklarının değişimi aktarılıyor. Yazarın tarzından dolayı bazen zamanı mekanı ve karakteri takip etmek zor olsa da bu okuru roman içinde tutuyor aklının kaymasını engelliyor. İlk kitap baş karakterimiz Aysel'in intihar etmek için bir otele gidişi ve orada 'ölmeye yatması' ile başlıyor ve ölmeyi beklerken geçmişi düşünüyor,düşündürüyor. Daha sonraki kitapta 'bir düğün gecesi'nde yine geçmiş ile karakterlerin çatışması inceleniyor. 'Düğün gecesi'ni bir düğüm ile bitiriyor yazar. Üçünçü ve son kitapta ise 'aydın intiharları' hakkında yapılan bir inceleme var. Yazarın seriyi bir intihar ile başlatıp yine intihar ile bitirmesi ve sonunu asla tahmin edememeyişim beni çok etkiledi. Serinin dönem anlatan bir eser olmasından kaynaklı o zamanın şartları bilinerek tarih taraması yapılarak okunduğunda daha verimli olacağı kanısındayım. Yeni bir bakış açısı kazanmak için ideal bir eser. Adalet Ağaoğlu tarzı farklı gelen bir yazardı benim için. Bu seri sayesinde önyargım yıkıldı diyebilirim. Tavsiyedir. İyi okumalar Kendi hayatını yaşayamayan, başkalarınınkini de öldürür.
1000k
Bir Düğün GecesiAdalet Ağaoğlu · Everest Yayınları · 20212,911 okunma