Malamander - Thomas Taylor
2022 10. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2022 23:22
Merhabalar ; Uzun zamandır inceleme yazmayınca tüm yeteneklerim uçup gitmiş. Neyse, önce kitapla ilgili olan düşüncelerimi anımsayabildiğim kadar anlatacağım. Sonra da kitabın konusunu yazacağım. O zaman bana kolay gelsin, size de iyi okumalar. Kitap gayet güzel ve içi dolu dolu olan bir kitaptı. Neredeyse hiçbir yerinde sıkılmadım diyebilirim. Hatta bazı yerlerini soluksuz okuyup merakla sayfaları çevirmiştim. Malamander Tuhaf Deniz Kasabası serisinin ilk kitabı. Kitapları sıralayacak olursak ; 1 - Malamander 2 - Gargantis 3 - Shadowghast - Karakasvet Eğer fiyatları bu kadar pahalı olmasa hepsini birden okuyup yorumlamak isterdim ama... Maalesef fiyatlar çok yüksek. Özellikle bir yayınevi için söylemiyorum ama karton kapakları bile bu kadar pahalı olması canımı ve cüzdanımı yakıyor. Buraya kadar saçmalıklarımı okuduysanız tebrikler :) kitabın konusun öğrenmeye hak kazandınız. Ana karakter Herbert Limon Tuhaf Deniz Kasabasındaki, Büyük Natalius Otelinin kayıp eşya sorumlusudur. Bir gün mahzeninde otururken beresi ve kıvır kıvır saçlarıyla Violet Parma'nın camına vurmasıyla hikayeleri başlar. Tuhaf Deniz Kasabasına kışları kimse uğramaz. Özellikle karanlık çöküp, korkunç sisi Canavarağzı Kayalıkları ve Leviathan Gemisi'ni yuttuğunda... Fakat Violet'in babası Peter Parma Malamander adlı deniz canavarına olan düşkünlüğü ile bilinir. Bir kış ailesi ile Büyük Natalius Otelin'de konaklamaya gelir. Kasabalıların anlattığına göre Violet'in annesi ve babası bir kış gecesinde Maamander'in peşinden gitmesiyle kaybolmuştur. Herbert ve Violet Parma ailesine ne olduğunu bulmak için maceraya atılır.
MalamanderThomas Henry Taylor · Genç Timaş · 20203,523 okunma