Fantastik türün öncülerinden olmaya aday @genctimas baskısı ile Malamander yorumu ile geldim. Nasıl zevk aldım okurken, su gibi aktı gitti kitap. Asla sıkmayan, ne oldu ne olacak diye diye kitabın sonuna kadar geldim.
Tuhaf Deniz Kasabası , olayların gerçekleştiği yer. Herbert Limon bu otelin kayıp eşyalarından sorumlu çalışanı. Ve bir gün aniden davetsiz misafir olarak bir kız çocuğu gelir olaylar bu şekilde başlar. Violet Parma, 12 yıl önce anne ve babasını bu kasabada kaybetmiş ve bugün onların gizemini çözmek için geri dönmüştür. Ve eline geçen bir kitapta, bu kasabadaki efsanevi yaratık Malamander ile ilgili bütün bilgileri öğrenerek nasıl bir yol izlemesi gerektiğini öğrenmeye çalışır. Çünkü babası ve annesi en son sahil kıyısında görülmüş ve sonra bir daha kimse haber alamamıştır onlardan. Violet çıktığı bu macerada Herbert Limon'u da kendi ile sürükler ve ikili çok eğlenceli bir maceraya atılır.
Malamander denizde yaşayan efsanevi bir yaratıktır ve yumurtası her dileği gerçek kılarken , ölümsüzlüğü de veriyor eline geçtiği kişiye. Hal böyle olunca yumurtanın peşinde olan birçok kişi oluyor ve birbirlerini engelleme çabaları okunmaya değecek güzellikte. Kancalı Adam, Doktor Deryadeniz , Fosil Hanım , Sebastian Yılanbalık , kedicik Erwin... Hepsi birbirinden tatlı ve güzel karakterlerTek amacı anne ve babasının akıbetini öğrenmek olan Violet çıktığı bu macerada çok şey öğrenir, yaşar. Dostluk, efsaneler, macera, gizem, heyecan, fedakârlık dolu bu eseri hepinize tavsiye ederim. Hem çocuklarınızın hem de sizin severek okuyacağı güzel bir kitap. Keyifle okuyun.
Yeni bir eserde görüşmek üzere değerli kitap dostları sevgi ile kalın ve kalbinizin bir köşesine kitaplar dizmeyi unutmayın...